Societat 05/01/2022

Els positius detectats amb tests ràpids es podran notificar a les farmàcies

L'objectiu és frenar la saturació del servei d'Infocovid i l'Atenció Primària

ARA Balears
1 min
Una farmàcia de guàrdia ahir al barri del Camp de l’Arpa del Clot.

PalmaEl Govern balear cerca mesures per frenar la saturació el servei d'Infocovid i l'Atenció Primària i està treballant en un protocol per permetre que els residents a les Illes que donin positiu en un test d'antígens ho notifiquin a les farmàcies. Segons ha informat Europa Press, l'objectiu és que aquest projecte sigui realitat la setmana que ve o d'aquí a 10 dies.

Actualment, s'està treballant en una aplicació que permeti a les farmàcies comunicar de manera directa a la Conselleria de Salut de les Illes Balears les persones que tenen el contagi actiu. El Col·legi de Farmacèutics de l'Arxipèlag ha detallat que s'estan duent a terme les darreres modificacions per garantir que es respecta la protecció de dades i que el traspàs d'informació entre les farmàcies i Salut es fa d'una manera adequada.

Aquesta mesura permetria també agilitar les baixes laborals dels treballadors de les Illes Balears que donin positiu per coronavirus. El protocol en el qual estan treballant el Govern i el Col·legi de Farmacèutics preveu que siguin les farmàcies qui puguin validar els positius per tramitar la baixa. Fins ara, després de confirmar el positiu amb una prova PCR, els contagiats havien de dur a terme el protocol de contactes estrets abans de tramitar la baixa, procés que provocava grans problemes i retards als treballadors.

Encara no es coneixen les claus d'aquest acord, però l'objectiu del Govern balear i de la Conselleria de Salut és evitar que la sisena onada saturi de nou, i encara més, els serveis d'atenció als positius per covid-19 existents actualment, com són Infocovid i Atenció Primària.

stats