Societat 21/04/2021

Posen en marxa un sistema que permet consultar i ubicar les parcel·les industrials de les Balears

A les Illes hi ha 9.791.707 m2 de sòl industrial, un 14,58% dels quals està disponible

1 min
Imatge de la presentació

PalmaEl Govern balear ha posat en marxa el Sistema d’Informació Geogràfica de Sòl Industrial, que permetrà que les empreses i les persones emprenedores puguin conèixer l’estat i la ubicació del sòl industrial de les Illes Balears. Segons han informat en un comunicat, aquest visor permet identificar la referència cadastral de les diferents parcel·les, l’illa i l’adreça, si es troben en un polígon o en una zona aïllada, les dimensions en metres quadrats, si estan edificades o si estan en explotació o disponibles.

Amb tota aquesta informació es vol facilitar la tasca a tots els interessats a implantar una indústria a les Illes, a més de donar a les administracions una visió real del sòl rústic industrial per poder desenvolupar polítiques efectives.

L'encarregat de recollir aquestes dades ha estat l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears i, per ara, ha determinat que a les Illes hi ha 9.791.707 m2 de sòl industrial, un 14,58% dels quals està disponible. És a dir, les Balears tenen 818 parcel·les industrials lliures de les 3.936 d'existents.

Aquest nou sistema l'han presentat aquest dimecres el secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado; el director general de Política Industrial, Antoni Morro, i la directora general de Territori i Paisatge, M. Magdalena Pons. Precisament, Jurado ha explicat que aquest visor "és una passa més destinada a millorar l’accés de les petites i mitjanes empreses al sòl industrial, d’acord amb criteris de sostenibilitat". Per part seva, Morro ha anunciat que s'està elaborant un informe d’oferta i demanda de sòl industrial a les Balears, que es presentarà pròximament.

ARA Balears
stats