Societat 06/12/2023

Porreres rep 350.000 € per poder dur els serveis socials a l’antiga residència

Actualment, aquest departament que l’Ajuntament gestiona directament, a diferència dels altres 13 municipis del Pla, està ubicat a l’edifici del Quarter Vell del carrer Vellet

Josep Maria Sastre
2 min
Porreres rep 350.000 € per a poder dur els serveis socials a l’antiga residència

PorreresL’Ajuntament de Porreres ha rebut una subvenció de 350.000 € del Pla de finançament dels serveis socials comunitaris de Fons Europeus, amb els quals podrà traslladar els serveis socials municipals a l’edifici de la residència de Ca les Monges, al carrer Sala.

Actualment, aquest departament que l’Ajuntament de Porreres gestiona directament, a diferència dels altres 13 municipis del Pla, està ubicat a l’edifici del Quarter Vell del carrer Vellet. Aquest espai, però, no compleix, entre altres coses, les normes bàsiques d’accessibilitat, i per això, es plantejà el trasllat del servei.

D’aquesta manera, l’edifici de l’antiga residència de Ca les Monges, cedit per la parròquia a l’Ajuntament de Porreres l’any 2018 per un període de 40 anys, disposarà d’un centre de dia de 30 places per a persones en situació de dependència i també acollirà els esmentats serveis socials.

Els serveis socials estaran ubicats a la planta baixa i primer pis amb un total de prop de 300 metres quadrats. Aquest espai està ubicat al costat del que era la capella de la residència, que ara utilitza Càritas com a espai de roba usada.

En aquest sentit, el regidor d’Infraestructures i Manteniment, Jaume Martorell, explica que “aquesta ajuda ens anirà molt bé per poder dur a terme el trasllat dels serveis socials. La inversió a l’edifici de Ca les Monges és important de la mateixa manera que ho és el fet de poder dur a terme aquesta obra, ja que és un edifici que té uns anys i es pot deteriorar amb el pas del temps si no s’hi posa fil a l’agulla”.

L’edifici que ha d’acollir els serveis socials és la seu actualment de l’Associació de Varietats Locals de Mallorca que serà reubicada

“Ara redactarem el projecte definitiu i el d’execució i després adjudicarem el d’execució, sempre complint els terminis que ens dona la convocatòria”, apunta.

No caldrà dur a terme cap obra estructural, sinó que la intervenció anirà encaminada a la redistribució integral de les velles dependències. “L’edifici compleix amb el que exigeix la Conselleria de Famílies i Afers Socials quant a espai per acollir els serveis socials”, apunta Martorell.

Servei unificat

L’edifici que ha d’acollir els serveis socials és la seu actualment de l’Associació de Varietats Locals de Mallorca, que serà reubicada. Aquest espai connecta directament amb el pati del nou centre de dia, “un fet que suposarà un avantatge tant per als treballadors com per als usuaris”, explica Martorell.

En aquest sentit, s'ha de destacar que la setmana passada, després de rebre les claus del centre de dia per part del Govern de les Illes Balears, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, va anunciar que la idea del Consistori porrerenc és que personal propi d’aquest departament municipal sigui l’encarregat de dirigir el centre de dia, encara que el servei s’adjudiqui a una empresa externa del tercer sector.

Actualment, els serveis socials estan ubicats a l’edifici del Quarter Vell del carrer Vellet. Cal recordar que l’Ajuntament de Porreres va llançar un concurs d’idees de la mà del Col·legi d’Arquitectes de les Illes Balears per impulsar un concurs d’idees per a la seva rehabilitació. Existeix un projecte valorat en 1,2 milions d’euros. L’Ajuntament cerca finançament per poder executar-lo.

stats