Salut

La fi de les pólvores de talc per a nadons: Johnson & Johnson les retirarà del mercat l'any que ve

L'empresa substituirà el famós producte per un de midó de blat de moro després d'acumular 38.000 demandes per toxicitat

2 min
polvo talc  johnsons & johnsons

BarcelonaLes famoses pólvores de talc per a nadons de Johnson & Johnson deixaran de vendre's l'any que ve. La farmacèutica nord-americana ha anunciat aquest divendres en un breu comunicat que suspendrà la comercialització mundial d'un dels seus productes estrella, però també un dels més polèmics, com ja va haver de fer als Estats Units i al Canadà pel miler de denúncies que va rebre per inseguretat i toxicitat. Això no significa, però, que la companyia abandoni la venda d'aquest producte infantil per protegir les natges i els genitals dels nounats del material amb què estan fets els bolquers o de granellades per la calor: a partir d'ara, substituirà aquestes pólvores per midó de blat de moro.

Johnson & Johnson ha pres la "decisió comercial" després de rebre unes 38.000 demandes que vinculen l'ús a llarg termini de les pólvores amb el desenvolupament de càncer, si bé ha negat que aquesta sigui la causa per la qual suspenen la venda del producte. "La nostra posició sobre la seguretat del nostre talc cosmètic segueix sense canviar. Defensem fermament les dècades d'anàlisis científiques d'experts mèdics de tot el món que confirmen que les pólvores de talc per a nadó Johnson's són segures, no contenen asbest i no provoquen càncer", afirma la companyia.

Però a finals del 2018 van aparèixer informacions que apuntaven que J&J sabia des de feia dècades que les pólvores de talc contenen asbest, un mineral de composició i característiques semblants a les de l'amiant i amb efectes nocius per a la salut. Des d'aleshores, la farmacèutica s'ha enfrontat a milers de demandes en què s'acusa el fabricant d'haver contribuït al desenvolupament de càncer d'ovari de les consumidores, cosa que l'empresa rebutja i que cada any l'ha portat a gastar milions de dòlars en litigis.

A més, l'empresa s'enfronta a altres problemes judicials als EUA i va acceptar a principis d'aquest any pagar milions de dòlars a diversos estats, juntament amb altres grans distribuïdors de medicaments, per la seva responsabilitat en la crisi dels opioides.

stats