Societat 03/06/2021

Pollença publica un conte per potenciar els bons hàbits entre els residents

L'objectiu és conscienciar els ciutadans del municipi de la necessitat de canviar els petits gestos quotidians

ARA Balears
2 min
Imatge de l'entrega del llibre infantil.

PollençaL'Ajuntament de Pollença ha entregat aquest dijous el conte En Martí atura el monstre als representants dels col·legis de Pollença i del Port. L'objectiu és conscienciar als residents del municipi de la necessitat de canviar els petits gestos quotidians, com ara tirar l'aigua de fregar o les llosques a l'embornal de les clavegueres o al carrer, informa el consistori en una nota.

"Hem de ser conscients que tot el que tiram al carrer o als embornals acaba als torrents o directament a la mar. Entenc que no sempre és senzill canviar els hàbits, però ho hem de fer i hem de començar ara. Ho hem de fer pensant en els nostres fills, en les nostres famílies. Quan siguin grans, ells també han de tenir dret a poder gaudir de les nostres platges i de les nostres cales, de la mar", ha afirmat el batle de Pollença, Tomeu Cifre.

Aquest conte està adreçat als alumnes de primer i segon d'Educació Primària de les escoles del terme municipal de Pollença. "Entenem que els nins són els millors prescriptors per fer-nos canviar els hàbits. El futur està en les seves mans, i en les nostres tenim el present per adoptar-ne de nous que ajudin a preservar el planeta", ha afegit la responsable del projecte i regidora de Medi Ambient del consistori pollencí, Maria Buades.

Perquè la campanya sigui més efectiva i pugui impactar en diferents franges d'edat, l'Ajuntament explicarà als veïnats de la problemàtica existent. També informarà del servei gratuït de recollida de trastos vells i voluminosos que ofereix l'Empresa Municipal de Serveis a tots aquells particulars que estan empadronats en el municipi.

Per altra banda, s'incentivarà l'ús de la deixalleria informant de tot allò que s'hi pot dipositar. "Aquest és un dels problemes recurrents que pateix Pollença i per aquest motiu és necessari que els veïnats coneguin que disposen d'un servei gratuït de recollida de trastos vells i voluminosos, i que facin servir la deixalleria per a tirar les restes de poda o escombraries, hi poden dur fins a cinc paquets petits", ha explicat Cifre.

stats