Societat 26/04/2023

La Policia Local de Palma reforça efectius a partir de maig per fer front a l'estiu

El dispositiu de la temporada turística d'enguany inclou un reforç operatiu i un reforç específic de la Policia de Barri, la Sala 092, la Unitat Nocturna i l'oficina de les Meravelles a la Platja de Palma

2 min
Els agents de la Policia Local, aquest dimecres a la platja de Palma.

PalmaTot a punt per al dispositiu d'estiu de la Policia Local de Palma. Enguany, l'operatiu començarà l'1 de maig i s'allargarà fins al 15 d'octubre, amb l'objectiu de millorar la seguretat per a turistes i residents, així com atacar les molèsties produïdes per activitats i actes incívics. Així ho han explicat aquest dimecres, a la Platja de Palma, el batle, José Hila, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover.

El model d'enguany del dispositiu marc d'estiu parteix del desenvolupat l'any passat i inclou, a més del reforç operatiu, un reforç específic de la Policia de Barri, la Sala 092, la Unitat Nocturna i l'oficina de les Meravelles a la Platja de Palma. Aquest reforç específic s'unirà al servei ordinari del dia a dia de la Policia Local. Addicionalment, aquest estiu hi haurà també una trentena d'agents en pràctiques provinents de la darrera convocatòria d'oposicions.

De manera general, les funcions principals dels agents operatius seran combatre tot allò que suposi infracció de les ordenances municipals i que tingui relació amb l'activitat turística (trilers, massatges il·legals, venda ambulant il·legal, publicitat dinàmica fora de normativa, la contaminació acústica, l'excés en el consum d'alcohol, les botellades...).

A banda de presentar el reforç d'enguany, han engegat una campanya informativa per combatre el turisme d'excessos. Està dirigida a recordar als comerciants de les zones clau –com la Platja de Palma– la normativa vigent que desenvolupa la Llei d'excessos en relació amb la venda de begudes alcohòliques, que preveu sancions de fins a 600.000 euros per als casos més greus, com ara la venda d'alcohol a menors.

Sancions des dels 100 euros als 3.000 euros

Cal recordar que les sancions de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics (ORUCEP) van des dels 100 euros (infraccions lleus) a 3.000 euros (molt greus). Una infracció molt greu podria ser el consum de begudes alcohòliques o altres drogues quan alteri greument la convivència ciutadana.

L'ORUCEP també regula les sancions que afecten les ZIE (Zones d'intervenció especial) al Districte Litoral. Afecta tota la primera línia de platja, i sanciona com a molt greu conductes com ara la realització de botellada o les concentracions no autoritzades de persones. També regula les sancions a les ZEIT (Zones d'especial interès turístic), que ja es van publicar el passat 22 de febrer.

stats