Societat 17/09/2021

Pluja i inestabilitat a les Illes

S'espera una setmana on les precipitacions seran les grans protagonistes

Miquel Bernis
1 min
Vuit torrents desbordats i 309 incidents per les fortes pluges a les Illes Balears.

PalmaDel temps dels pròxims dies sens dubte cal estar pendent d’una bossa d’aire fred en altura que es despenjarà de latituds més altes entre dilluns i dimarts. Encara hi ha incertesa sobre com afectarà les Balears, però a hores d’ara el més probable és que a Menorca i a indrets del nord i l’est de Mallorca les pluges puguin arribar de manera, si més no, destacable. El moment de més inestabilitat s’entreveu entre les darreres hores de dilluns i les primeres de dimarts. No és possible precisar gaire tants dies abans, però cal tenir en compte la possibilitat que en alguns indrets puguin caure aiguats forts que descarreguin 30 o 40 l/m² en poca estona. Aquesta gota freda s’ha d’anar diluint a mesura que avanci la setmana, però en situacions d’aquest estil no és gens descartable un canvi d’escenari que pugui comportar una altra tongada de ruixades abans del cap de setmana. Per a dimecres i dijous les barres de probabilitat de pluja encara es mantenen relativament altes, cosa que indica incertesa en el pronòstic. Abans d’això, el cap de setmana serà variable, però amb ruixades només aïllades. El que sí que és clar és que aquest canvi de temps ens durà la sensació de tardor per primera vegada enguany. El cap de setmana encara serà d’estiu, però a partir de dilluns la baixada de temperatura serà marcada i el vent afegirà sensació de fresca. A mitjan setmana que ve l’ambient serà d’octubre.

La previsió meteorològica de la setmana
El consell

No és gens segur que la fresca de la setmana que ve arribi per quedar-se. És incert com arribarem al cap de setmana que ve, però l’escenari més probable és un augment de temperatura que encara faci notar l’estiu. No us precipiteu amb els canvis de roba.

Que no us sorprengui

Dimecres a les 21.20 h serà l’equinocci de tardor i entrarem a la nova estació. Hi arribem després d’una primera quinzena de setembre molt calorosa: a Palma, a Portopí, només el 2004 feu més basca que enguany entre dia 1 i dia 15.

stats