Societat 26/10/2021

Una plaga mata 733 pins del bosc de Bellver i Cort ho compensarà plantant-ne 1.000

Es substituiran amb 600 pins, 300 ullastres, 50 garrovers i 50 alzines

Ara Balears
1 min
Alguns dels arbres plantats.

PalmaUna plaga d'escarabats Tomicus piniperda ha matat 733 arbres del bosc de Bellver i el batle de Palma, José Hila, ha anunciat que el Consistori en plantarà un miler entre novembre i gener, segons ha informat Europa Press aquest dimarts.

"L'Ajuntament fa actuacions al bosc de Bellver per cuidar-lo, emmarcades en el pla de gestió impulsat fa uns anys per incrementar la massa forestal", ha comentat el batle. Ara, però, una plaga ha "atacat" una part dels pins, i per "seguretat" s'han hagut de llevar els arbres morts o que estaven a punt de morir.

Del miler d'arbres que el servei de parcs i jardins de Cort preveu plantar, 600 seran pins; 300, ullastres; 50, garrovers, i els altres 50, alzines. La plantació dels exemplars s'iniciarà el novembre mitjançant plantacions populars a tres zones del bosc i altres espais, amb l'ajuda de la Xarxa Forestal de la Conselleria de Medi Ambient.

El cap del Departament d'Infraestructures, Urbano Sánchez, ha explicat que s'actuarà per recuperar el bosc. El tècnic d'Urbaser, la contracta que gestiona el manteniment del bosc de Bellver, Luis Calvo, ha dit que s'està fent una reforestació que aprofitarà la fusta dels 733 arbres morts perquè serveixi com a restes triturades a terra. Es tracta d'una fórmula que evita perdre nutrients del sòl i que millora la fertilitat i la capacitat de retenció de l'aigua. A més, amb els troncs afectats s'han fet marjades per frenar l'erosió del bosc, segons ha explicat el tècnic.

stats