Societat 20/06/2024

Cada pic que s'anuncia una casa per llogar a Inca, 50 persones competeixen per aconseguir-la

El portal Idealista informa que la capital del Raiguer és el lloc de les Balears on més persones cerquen simultàniament un habitatge

2 min
L'objectiu de la subvenció és embellir les façanes de la ciutat.

PalmaCada vegada que una de les principals plataformes del negoci immobiliari, com és el cas d'Idealista, posa un anunci d'un pis o una casa per llogar al municipi d'Inca, almenys 50 persones entren a competir per aconseguir-lo. És una de les xifres més elevades de tot l'estat espanyol, i la major de tots els pobles i ciutats de les Balears. Per tant, la capital del Raiguer té ara mateix la pressió més gran de tot l'Arxipèlag pel que fa a la recerca d'un lloc on viure, segons les dades que ha fet públiques aquest portal immobiliari.

Pel que fa a les dades del conjunt de l'Estat, la capital de Lanzarote, Arrecife, és el municipi on el volum de possibles llogaters que competeixen per cada anunci d'habitatge de lloguer que es publica és més gran, segons el mateix estudi. Cada casa que surt al mercat en aquesta localitat canària rep una mitjana de 126 interessats en llogar-la.

També per damunt de les 100 famílies interessades per cada habitatge es troben dos municipis de l'extraradi de Madrid: Leganés, amb 111 persones competint-hi, i Fuenlabrada amb 104. A continuació, hi ha el municipi barceloní de Santa Coloma de Gramenet, amb 102 candidats per habitatge.

Just per davall de les 100 persones es troben dos municipis més de Madrid, que en aquest cas són Getafe, on 96 interessats competeixen de mitjana per cada habitatge, i Parla amb 93 famílies. En setena posició es troba el primer municipi de Castella-la Manxa, però que és fronterer amb la Comunitat de Madrid. Es tracta d'Azuqueca de Henares, a Guadalajara, on cada lloguer al mercat rep sol·licituds per part de 87 famílies.

En tots els casos es tracta de municipis perifèrics de zones d'altra producció i activitat econòmica, que es consideren 'refugis' per a aquelles famílies que no poden fer front als preus del lloguer, que augmenten cada mes i que duen una escalada molt significativa els darrers tres anys.

El preu n'és una de les claus

Segons els analistes que estudien aquestes xifres i les estadístiques del mercat del lloguer, "el preu és la clau. Si un municipi és relativament a prop de serveis, ofereix llocs de feina, i està ben comunicat, però té menor preu, s'endu la pressió més gran", afirmen. Aquesta és una circumstància que perfectament es pot aplicar a un municipi com Inca, que es troba al centre de Mallorca i té bones connexions de transport privat i públic, i on els preus encara són considerablement inferiors, per exemple, als lloguers de Palma.

stats