Societat 25/08/2022

El Pi s'alinea amb Escola Catòlica i carrega contra el decret de gratuïtat de l'educació 2-3 anys

La formació regionalista acusa el Govern "d'electoralisme" i demanarà que es tramiti com a projecte de llei

2 min
El president d'El Pi, Tolo Gili, i la secretària general d'Escola Catòlica, Llúcia Salleras.

PalmaEl Pi i Escola Catòlica de les Illes Balears (ECIB) han comparegut davant els mitjans per expressar conjuntament el seu rebuig al decret que ha de garantir la gratuïtat de l'educació infantil 2-3 anys a les escoletes de la xarxa pública i complementària. El portaveu d'El Pi, Tolo Gili, ha acusat el Govern balear d'"improvisació", "manca de previsió" i "electoralisme pur i dur" per la mesura. "Està molt bé governar a cop de titular, però s'ha d'arribar a tota la gent, i queda clar que la mesura no serà universal de cap manera", ha defensat.

Així mateix, Gili ha avançat que s'abstindrà en la votació al Parlament i demanarà que la mesura sigui tramitada com a projecte de llei "per poder fer-hi les aportacions i modificacions oportunes". "La mesura s'ha anunciat de manera molt precipitada i sense haver xerrat amb tot el sector", ha assenyalat el president d'El Pi.

Per la seva banda, la secretària general d'Escola Catòlica, Llúcia Salleras, ha remarcat que, "a cinc dies de l'entrada en vigor de la gratuïtat, encara no tenim el conveni específic que s'ha de signar. No en coneixem el contingut i no sabem si podrem complir les condicions". Cal recordar que la setmana passada la patronal educativa ja va comunicar el seu malestar en un comunicat en què denunciava que no se'ls havia inclòs en la negociació.

Salleras també ha afirmat que la gratuïtat "no es podrà generalitzar a totes les famílies per manca de places" a les escoles de la pública i de la xarxa complementària. "Les guarderies assistencials segurament seran el refugi de les famílies que no tenen plaça en altres i, en aquests moments, com que estan en procés de regulació per l'IMAS, no tenen cap tipus d'ajuda ni un", ha continuat. Per acabar, ha recordat que el procés d'escolarització es va fer "quan les famílies que havien d'escollir centres encara no tenien coneixement de la mesura".

stats