Societat 20/12/2018

Les peticions per instal·lar plaques solars es quadrupliquen en dos anys

Les ajudes del Govern per afavorir l'autoconsum, l'eliminació de l'impost al sol i l'augment del preu de l'energia han afavorit aquesta opció entre els residents

Ara Balears
1 min
Fomentar l’ús de l’energia solar és una de les polítiques públiques que alguns ajuntaments estan posant en marxa.

PalmaLes peticions per a la instal·lació de plaques solars s'han quadruplicat a les Balears en aquests darrers dos anys. Les ajudes del Govern per valor de cinc milions d'euros per afavorir l'autoconsum, l'eliminació de l'impost al sol i l'augment del preu de l'energia han propiciat que nombrosos residents optin per l'energia renovable per als seus habitatges, segons ha explicat el director general d'Habitissimo a Espanya, Carlos Naveda, a l'agència de notícies Efe.

A les Illes, hi ha un total de 137,6 megavats de parcs fotovoltaics que es troben en tramitació i aprovats, que estan dividits entre 17 parcs petits de fins a quatre hectàrees i altres quatre de majors dimensions. En funcionament, hi ha 38 parcs que sumen 71 megavats.

La posada en marxa de tots aquestes infraestructures permetria aconseguir arribar a la producció del 10% d'energia renovable enfront del 2% ja existent. Segons indica el portal, amb l'ampliació del parc menorquí de Son Salomó, es podria arribar al 20% de renovables a l'illa.

Per al pressupost de 2019, el Govern balear disposa de 2,2 milions d'euros per a ajudes per a la instal·lació de plaques solars. A més, el projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica té com a objectiu que les Balears es converteixin en un espai lliure de combustibles fòssils, i amb el 100% d'energies renovables el 2050. Per a 2030, la previsió és disposar d'un 5% d'energia renovable, un 23% de reducció del consum energètic i una disminució del 40% de les emissions contaminants.

stats