Societat 18/07/2018

La supervivent i els dos cadàvers trobats al Mediterrani arriben aquest dissabte a Palma

La comissió del Fons Mallorquí del Consell de Mallorca ha decidit actuar d’urgència per donar suport amb 55.000 euros a la fundació Proactiva Open Arms

Ara Balears
1 min
La supervivent de la pastera on van morir una dona i un nen, rescatada per Open Arms.

PalmaEl Govern ha autoritzat el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms a desembarcar al port de Palma la supervivent i els cadàvers d'una dona i un infant que foren trobats aquest dimarts al Mediterrani.

Es tracta de les tres persones que Proactiva Open Arms va localitzar a 80 milles de Líbia. Pogueren rescatar amb vida una navegant, però dins el bot també hi havia un nin petit i una dona morts des de feia poques hores.

Fonts de l'Executiu han informat que està previst que el vaixell arribi dissabte que ve al port mallorquí i han subratllat que es tracta d'una embarcació d'una ONG espanyola i que, per tant, pot fer el desembarcament en un port de l'Estat.

L'ONG espanyola havia demanat atracar a Espanya per poder desembarcar la supervivent i els cadàvers, després de considerar que Itàlia no és un país segur a causa de la política del seu ministre de l'Interior, Matteo Salvini. A més, l'ONG va acusar la Guàrdia Costanera líbia, "socis dels italians", d'haver-los abandonat després de fer-se càrrec de les altres 150 persones que anaven a bord del bot.

La comissió del Fons Mallorquí del Consell de Mallorca ha decidit actuar d’urgència per donar suport amb 55.000 euros a la fundació Proactiva Open Arms, que actua a aigües internacionals del sud del Mediterrani central.

"Mallorca dona suport a un projecte tan vital que té com a objectiu prioritari evitar la mort de persones que intenten arribar a les costes europees en embarcacions molt precàries mitjançant màfies que els extorsionen", expliquen. També s’hi col·laborarà amb aliments, roba i mantes a cent persones rescatades fins a arribar a un port segur i amb una atenció mèdica.

stats