Societat 30/11/2020

Les persones amb malaltia crònica podran circular amb cans d'assistència per qualsevol espai públic o privat

Fins ara la llei només reconeixia aquest dret a les persones amb discapacitat

Ara Balears
1 min
Un ca i el seu amo a la platja. / GETTY IMAGES

PalmaLa Conselleria d'Afers Socials i Esports ha aprovat aquest dilluns un projecte de llei que permetrà a les persones amb una malaltia acreditada i oficialment reconeguda, com per exemple la diabetis o l'epilèpsia, circular amb cans d'assistència per qualsevol espai públic o privat. Les Balears, a través de la Llei de cans d'assistència, aprovada l'any 2014, ja reconeix aquest dret a les persones amb discapacitat, especialment amb discapacitats visuals, auditives i físiques, però ara el Govern amplia aquest dret a les persones amb una malaltia crònica, però que no han obtingut el grau de discapacitat.

A més, la Conselleria ha explicat que aquesta proposta de modificació suposa també l'ampliació de la regulació dels cans d'assistència. Fins ara, la Llei en vigor estableix tres tipus de cans: ca guia, dirigit a persones amb discapacitat visual o visual i auditiva; ca de senyalització, per a persones amb discapacitat auditiva, i ca de servei, per a persones amb discapacitat física. No obstant això, el projecte de llei preveu regular dos tipus de cans més: el ca d'avís o alerta, per a persones que tenen una malaltia o discapacitat que pot provocar una desconnexió sensorial, i el ca per a persones amb trastorn de l'espectre autista, que són animals especialment ensinistrats per controlar situacions d'emergència.

Afers Socials ha assenyalat que aquest projecte de llei respon a una demanda del col·lectiu de persones afectades per aquest tipus de malaltia i ha destacat que referma el compromís del Govern de facilitar la integració i la inclusió d'aquestes persones en tots els àmbits de la vida quotidiana.

stats