Societat 11/11/2022

El personal del Liceu Francès fa vaga perquè l'empresa es nega a apujar salaris

UGT ha convocat l'aturada, que han secundat 52 dels 70 docents i personal administratiu

ARA Balears
1 min
Imatge de la vaga parcial.

PalmaEl personal del Liceu Francès de Palma ha fet aquest divendres una vaga de dues hores per protestar davant "la manca de voluntat" de l'empresa de negociar pujades salarials, segons ha informat UGT en un comunicat.

L'aturada parcial ha estat de 8.30 a 10.30 h i l'ha convocada el sindicat UGT. L'han secundada 52 de les 70 persones que componen la plantilla del centre privat. Segons el sindicat, els que no han fet vaga "ha estat per estar de serveis mínims o ser personal funcionari francès".

UGT ha explicat que l'objectiu és aconseguir un complement retributiu que apropi els sous que paga el Liceu Francès als que paguen els centres concertats de les Balears. "El poder adquisitiu del personal docent i administratiu fa anys que es deteriora i ha provocat la necessitat de fer hores extres o acceptar una segona feina per poder viure dignament", han assegurat.

Una altra queixa dels treballadors és "l'absència total" de perspectives professionals "malgrat que els esforços constants i la formació contínua per complir amb les exigències de la direcció del centre educatiu". Així mateix, UGT ha reivindicat la necessitat d'acordar amb la direcció de la Missió Laica Francesa de Palma un marc "precís de drets i obligacions de la plantilla".

stats