Societat 29/09/2020

Les pedreres de Mallorca es troben a un 70% de la seva capacitat de producció

L'Associació de Pedreres de PIMEM assegura que a les Illes es necessita fer una extracció anual de 6,6 milions de tones

Ara Balears
1 min
Pedrera de Puigpunyent./ ISAAC BUJ

PalmaLes pedreres de Mallorca es troben a un 70% de la seva capacitat de producció, segons ha informat l'Associació de Pedreres de PIMEM. Aquesta situació es produeix arran de la crisi econòmica generada per la pandèmia. Segons l'associació, el consum se situa en uns 20 quilograms per persona i dia, cosa que suposa una necessitat d'extracció d'uns 6,6 milions de tones anuals.

PIMEM-Pedreres subratlla la importància del material de pedrera, el segon producte més demandat després de l'aigua, segons apunta l'associació. A més, recorda que la llei 10/2014 d'1 d'octubre d'ordenació minera de les Illes Balears reconeix la necessitat que les Illes siguin autosuficients.

El president de l'associació, Antoni Martorell, assenyala que actualment hi ha 70 pedreres actives a Mallorca que donen feina a 360 persones. A més, entre 2.900 i 3.000 treballadors es beneficien indirectament d'un negoci que té un valor total de 190 milions d'euros. Martorell recorda que el sector primari, tant les pedreres com l'agricultura, la pesca i la ramaderia, "sempre ha estat imprescindible".

stats