Societat 13/02/2019

Noguera: "Sí al patinet, però no a la via pública"

Cort anuncia que prest regularà l'ús del patinet i que ampliarà l'ORA amb 316 noves places

Ara Balears
2 min
Noguera: "Sí al patinet! però no a la via pública"

PalmaL'Ajuntament de Palma prepara un decret per posar ordre a l'ús dels patinets, que segons el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer, "s'aprovarà en breu". D'acord amb el que ha explicat Ferrer, els patinets només podran circular pels carrils bici i les vies considerades "zones 30", però no per les voreres, i només podran estacionar en aparcaments per a bicicletes.

Els patinets que actualment gestionen dues empreses a Palma seran retirats per la Policia Local, basant-se en l'informe jurídic que té el Consistori sobre aquest tema, atès que no tenen llicència municipal per utilitzar la via pública. El batle, Antoni Noguera, ha deixat clara la voluntat del Consistori de regular-ho. "Sí al patinet, però no a la via pública", ha dit.

Més zona blava

A partir de dia 1 d'abril, segons informa Efe, Palma ampliarà la seva zona blava amb 316 noves places, 283 de les quals correspondran a places d'aparcament ORA i 33 seran '00', és a dir, també seran de pagament, fins i tot per a residents. Aquesta ampliació de la zona blava respon a "una sol·licitud conjunta, efectuada per una sol·licitud conjunta de l'Associació de Veïns del carrer de Jesús i PIMECO", segons el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Joan Ferrer.

En aquesta nova zona blava es col·locaran vuit màquines de parquímetre noves, que se situaran als carrers de Jesús, de Francisco Rover, de Sant Joan de la Salle, de Lluís Vives, d'Alfred Bonet, del General Riera (un petit sector), de Teseu Valentí i del Reverend Antoni Tauler.

Ferrer ha assenyalat que aquesta ampliació de l'ORA a Palma "no suposa cap modificació econòmica" del contracte que l'Ajuntament té signat amb l'empresa concessionària.

El contracte amb aquesta empresa expira el 19 de juny i, a partir del 20 de juny, serà la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP) la que n'assumeixi la gestió, després de subrogar el personal de l'actual empresa privada que presta aquest servei.

stats