Societat 08/11/2021

Passen a disposició judicial 12 dels joves que es van fugar d'un avió divendres a Palma

La Guàrdia Civil investiga si la fuga dels passatgers es va planificar per Facebook

ARA Balears
2 min
Dos dels passatgers que han passat aquest dilluns a disposició judicial.

PalmaDotze dels vint passatgers que es van fugar divendres d'un avió a l'aeroport de Palma han passat aquest matí a disposició judicial. Els primers sis, tots d'entre 20 i 30 anys, han arribat en un furgó cap a les 12.20 h als jutjats d'avinguda Alemanya i, vint minuts més tard, ho han fet els altres sis en un cotxe policial, els quals també es troben en la trentena. La Policia Nacional ha informat que demà convocarà una roda de premsa per explicar les darreres novetats del cas.

Aquest dilluns també s'ha sabut que el passatger del vol entre el Marroc i Turquia que va provocar que l'avió aterràs a Son Sant Joan per una suposada emergència mèdica i va generar el caos de persones fugades que obligà a tancar l'aeroport ja havia estat detingut a l'Estat l'any 2020. Segons ha detallat Europa Press, l'home va ser detingut l'any passat per danys i resistència a l'autoritat.

Un cop l'home va rebre l'alta mèdica pel suposat coma diabètic els agents de la Guàrdia Civil ja el varen detenir i ja s'han duit a terme els procediments burocràtics pertinents per a la seva deportació juntament amb els altre 11 detinguts. La delegació del govern espanyol a les Illes Balears ha informat que manté activa la recerca per trobar les altres 12 persones que varen sortir de l'avió i encara no han estat localitzades.

A més, la Policia Nacional està investigant a hores d'ara si la fugida de 21 homes de l'avió aterrat divendres a l'aeroport de Palma per l'emergència mèdica es va planificar a través d'un grup de Facebook. Segons va informar Europa Press, s'està comprovant l'existència d'un grup de Facebook de joves magribins en què es parla de com entrar a Espanya a través del seu espai aeri i es descriu un mètode que seria similar a l'ocorregut aquest divendres a l'aeròdrom de Son Sant Joan.

Cal recordar que aquest succés obligà a suspendre el trànsit aeri durant prop de tres hores per motius de seguretat quan els detinguts i els fugats ocuparen la pista d'aterratge.

stats