LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 17/04/2020

“Pas tot el dia al taller fent invents”

Miquel Montoro, el Youtuber mallorquí, explica com serà la seva setmana

Alba Tarragó
2 min
“Pas tot el dia al taller fent invents”

PalmaEl que faig ara durant els dies de quarantena és aixecar-me devers les 6 o les 7 h del matí, perquè he d’anar a revisar tots els animals. En tenc bastants: abelles, un ase, gallines, ànneres, coloms, porcs... De tot! Si fa falta arreglar alguna cosa, ho faig i, si no, vaig al taller, on pas tot el dia. Ara el que faig és arreglar-ho tot, perquè estigui ben ordenat.

Però també faig invents, cada dia una cosa diferent, segons el que empassa pel cap. L’altre dia vaig fer un motor de vapor, però també faig mànecs de ganivets, per exemple. Ho faig jo tot sol, però el meu pare de vegades me’n dona la idea final.

Estic aprofitant per fer aquestes coses durant el confinament, però m’estimava més la vida normal. La veritat és que ara tots els dies són iguals, i no sé ni en quin em trob. No hi ha diferència entre els caps de setmana i els dies d’entre setmana. Arriba a ser un poc feixuc.

El que trob més a faltar són els meus amics, perquè no els puc veure cada dia. Als meus padrins també, però els veig per videoconferència. A la meva padrina li agrada molt, això de la tecnologia, i ho controla bastant. En canvi, amb els meus amics parlam, però no és el mateix. De fet, el primer que faré quan això acabi ja està programat: serà quedar amb ells.

També estic aprofitant aquestes setmanes per cuinar. Principalment feim receptes típiques de Mallorca, com ara cocarrois, panades, crespells o rubiols. Aquesta setmana em fa ganes menjar un arrosset brut, potser en farem.

Encara que durant aquests dies de Pasqua no hem tingut deures, jo intent continuar llegint i fer alguna feineta per no deixar-ho abandonat del tot. Ara mateix estic amb Un estiu a Borneo, de Pilar Garriga. M’encanta aquest llibre, explica la història d’un al·lot que va a Borneo, on la seva tia té una clínica d’orangutans.

Una altra part del temps la dedic a les xarxes socials. Intent pujar dues o tres històries a Instagram perquè la gent s’animi i vegi que no ens hem d’aturar encara que estiguem a casa. Al canal de Youtube, cada dilluns penjam un vídeo nou. Normalment, decidim de què el farem el diumenge en una hora entre la meva germana i la meva mare. Per al d’aquest dilluns hem demanat als subscriptors què volien, però no revelaré quin hem fet finalment perquè aneu al canal a veure’l.

A banda d’això, aquesta setmana probablement faré una o dues entrevistes. Encara no ho sé segur perquè ens solen avisar amb poc temps. Igualment, com que tenc vacances, tindré disponibilitat.

Per acabar el dia, no som molt de mirar sèries ni pel·lícules, si de cas un poc la televisió per saber què passa. Les coses canvien molt ràpid. Si no, jugam a cartes amb els meus pares i la meva germana. A vegades ja no sabem on ens hem de ficar, ens posam nerviosos i perdem la paciència. Per sort, solem acabar bé sempre.

stats