Societat 25/11/2020

El parc solar més gran de Palma estarà ubicat a Son Reus

La instal·lació ocuparà 22,3 hectàrees en uns terrenys que envolten la central tèrmica

K. O.
1 min
La planta incineradora que Tirme gestiona a Son Reus. ARA BALEARS

PalmaEl parc solar que es vol construir en els terrenys que envolten la central tèrmica de Son Reus serà el més gran del municipi i ocuparà una superfície de 22,3 hectàrees. El projecte es desenvoluparà en una zona agrícola de "molt baixa rendibilitat" on hi ha ametlers i garrovers, segons l'estudi d'impacte ambiental del projecte que està publicat a la pàgina web de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. Els terrenys seleccionats són considerats com a sòl rústic general i sòl rústic d'interès agrari. La instal·lació pretén arribar a produir com a màxim 17,5 megawatts.

Aquest és un dels cinc parcs fotovoltaics que es preveuen fer pròximament al municipi de Palma i que actualment estan en exposició pública. Això vol dir que encara podria haver-hi canvis, segons apunten fonts de la Conselleria.

A la finca de Son Sunyer, situada a l'altre costat de l'autopista de Llevant davant del nucli de les Cadenes, es preveuen fer dos parcs solars que junts ocuparan poc més de nou hectàrees. Les dues instal·lacions podrien produir com a màxim 9,24 megawatts.

A la finca de Son Juny, ubicada entre el Molinar i l'autopista que du a l'aeroport, es construirà un parc solar que ocuparà una superfície d'1,9 hectàrees. La producció màxima prevista serà de 3,83 megawatts. Finalment, a Son Orlandis, en una parcel·la ubicada a l'Hostalot, s'està tramitant el cinquè parc, que també ocuparà 1,9 hectàrees i arribarà a produir quasi el mateix que el parc de Son Juny.

stats