Societat 12/03/2021

Palma tindrà més policies aquesta temporada turística que les anteriors

La presència d'agents s'incrementarà sobretot a l'Arenal, segons el director de la Fundació Turisme Palma 365, Pedro Homar

2 min
Els agents vetllaran pel compliment de la normativa covid i del civisme.

PalmaEl director de la Fundació Turisme Palma 365, Pedro Homar, ha assegurat aquest divendres que enguany hi haurà "més policies a Palma i a la Platja de Palma", tant per controlar el compliment de la normativa covid com per assegurar que "ningú beu al carrer i que tothom deixa l'illa com l'ha trobada". Així ho ha avançat en la presentació de la Fundació Mallorca Turisme per a professionals del sector turístic d'Alemanya amb motiu de la ITB de Berlín.

Homar no ha pogut especificar quants agents hi haurà disponibles, perquè la xifra es concretarà en una "reunió que farà el Govern dijous que ve". En qualsevol cas, "serà superior a la de l'any passat i a la dels anys anteriors", ha manifestat el directiu. "Volem assegurar-nos que les condicions sanitàries es mantenen i es controlen, així com el comportament cívic".

En la presentació, també hi han participat el conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera. Serra ha declarat que espera que la temporada turística comenci el maig i que Mallorca està "perfectament preparada per iniciar-la" i ja és "un lloc segur". També ha recordat que esperen "tenir el 70% de la població vacunada entre juny i juliol".

"Us necessitam"

Per la seva banda, Maria Frontera ha reconegut que la pandèmia ha suposat "una situació vertaderament disruptiva", però que estan més "concentrats en les oportunitats". La crisi del covid-19, ha apuntat, ha servit per "accelerar la transformació" del model turístic de l'illa que s'havia posat en marxa anteriorment. Malgrat això, ha assenyalat que no sap quants hotels estaran oberts aquesta temporada, però que almenys seran els 22 que ja ho han estat durant l'hivern i la tardor.

La presidenta de la FEHM s'ha adreçat en diverses ocasions al públic estranger i ha insistit que "Mallorca és una joia per descobrir" i que "està encara més preparada que l'any passat", quant a protocols sanitaris. Ha conclòs la seva intervenció dient: "Ens veim aviat. Us necessitam".

stats