Economia 12/03/2021

El 10% de la planta hotelera de la Platja de Palma obrirà a l'abril per estimular el sector

Es tracta d'una quinzena d'allotjaments que sumen unes 4.000 places turístiques

2 min
Vista general de la Platja de Palma.

Una quinzena d'hotels de la Platja de Palma propietat de cadenes com ara Riu, Iberostar, Occidental i Pabisa obriran a l'abril amb l'objectiu d'estimular el sector. Junts sumen unes 4.000 places turístiques i representen el 10% de la planta hotelera de la zona, segons ha informat aquest divendres el CEO de l'associació Palma Beach, Juan Miguel Ferrer.

"Enviarà un missatge de confiança als mercats emissors per poder arribar a tenir una temporada millor", ha comentat Ferrer en una roda de premsa, on ha admès que enguany no trauran beneficis i la previsió és "aguantar". "No perdre doblers és el millor escenari", ha apuntat. El CEO ha explicat que hi ha molts turistes interessats a viatjar a Mallorca i que amb l'obertura que han anunciat esperen que altres hotels s'hi sumin i vagin obrint a poc a poc. També ha dit que obriran set locals ubicats a la primera línia de mar.

Ferrer ha assegurat que han rebut "molt bones notícies" de touroperadors com TUI, mentre que altres han valorat positivament la gestió de la pandèmia i "els tres mesos de sacrificis" per poder inaugurar la temporada turística a l'abril de manera esglaonada i d'acord amb les mesures que estableixin les autoritats sanitàries. L'obertura s'avança a altres destinacions competidores com ara Grècia, que pretén fer-ho el 14 de maig, i Palma Beach ha iniciat una campanya digital de promoció de la zona amb el títol 'Life is better at Palma Beach', la qual pretén arribar a potencials turistes alemanys, suïssos i austríacs.

El CEO ha destacat que la prova turística pilot de l'any passat va servir per aprendre a millorar quins procediments sanitaris cal fer per rebre visitants a l'aeroport, establir mesures per evitar contagis als hotels i formar els treballadors del sector. També ha destacat que la zona disposa d'una platja molt extensa i amb un passeig marítim ample que permet garantir les distàncies entre els usuaris.

Ferrer ha comentat que la pandèmia ha accelerat el canvi per atreure un turisme de qualitat i evitar el d'excessos, i ha considerat que les botellades que es varen fer l'any passat foren puntuals. "Si l'administració ens pot ajudar a canviar el model, estarem agraïts", ha dit l'empresari, i ha afegit que l'arribada dels fons europeus poden beneficiar la zona. De fet, cal recordar que 45 entitats privades com ara RIU, Iberostar, Melià, Barceló i la fundació conservacionista Marilles, i també de públiques com el Govern i la Universitat de les Illes Balears, han presentat idees al Ministeri de Turisme per aconseguir captar part dels fons europeus de recuperació.

stats