Societat 28/07/2020

Palma registra la temperatura més alta des del 1983

L'Aemet ha informat d'una màxima de 40,6 graus a l'aeroport de Son Sant Joan

Ara Balears
1 min
A Mallorca la temperatura màxima podria arribar als 36 graus.

PalmaLa temperatura màxima a Palma d'aquest dimarts ha arribat als 40,6 graus, la xifra més alta registrada des de l'estiu del 1983. Segons ha informat l'Aemet, a través d'una piulada al seu compte de Twitter, durant la jornada d'aquest dimarts s'han registrat les temperatures més altes de l'estiu a l'Arxipèlag, entre les quals destaquen els 40,6 graus a Palma, els 38,8 de Menorca i els 36,8 d'Eivissa.

La temperatura registrada a Menorca, concretament al municipi d'Es Mercadal (38,8) també és la més alta registrada a l'illa des que es recullen dades. La darrera màxima que baté els rècords de les temperatures màximes registrades a Menorca foren els 38,2 registrats el 2009.

Cal recordar que l'Agència Estatal de Meteorologia va activar aquest dilluns a les Illes l'alerta taronja per altes temperatures que s'ha mantingut activa durant la jornada d'aquest dimarts. Pel que fa als pròxims dies, l'Aemet ha decidit rebaixar el nivell de l'alarma a groga, i s'espera que les màximes es registrin entre les 12 i les 18 h.

Davant aquest augment de les temperatures, la Conselleria de Salut ha alertat els ciutadans perquè vagin amb compte davant l'ona d'altes temperatures i evitin cops de calor. A través d'una campanya a les xarxes socials, el Govern ha recordat que els cops de calor es produeixen quan la temperatura corporal arriba als 40 graus i el cos no pot reduir-la de manera eficaç.

stats