Mercat del lloguer
Societat 21/09/2023

Palma ofereix un 26% de les habitacions de lloguer al mercat estudiantil, mentre que el 62% el dirigeix al dels treballadors

Una habitació és un 8% més cara per als estudiants que les que s'ofereixen als treballadors

ARA Balears
1 min
Turistes arribant al seu apartament de lloguer.

PalmaPalma ofereix un 26% de les habitacions de lloguer al mercat estudiantil, mentre que el 62% el dirigeix al dels treballadors. Així, es converteix en la ciutat amb més proporció d'aquesta oferta a l'Estat per al segon grup.

Segons un estudi del portal immobiliari Idealista, que ha estat recollit per Europa Press aquest dijous, s'evidencia que, tot i la preponderància generalitzada de l'oferta no apta per a estudiants, el pes de la demanda d'aquest grup se situa a Palma en un 35%. Pel que fa al preu, la divergència entre la demanda per part d'estudiants i l'oferta disponible fa que una habitació sigui un 8% més cara per a aquest grup que les que s'ofereixen als treballadors. Així, el preu mitjà per a estudiants és de 495 euros, mentre que per a treballadors és de 460 euros.

L'estudi assenyala que per sobre de Palma només hi ha Pamplona, on la diferència de preu depenent de qui lloga és d'un 14% més car si ho fa un estudiant. Així, una habitació a la capital navarresa costa 400 euros, davant dels 350 que costa a un empleat. En l'àmbit estatal, l'estudi conclou que només tres de cada deu habitacions al mercat s'ofereixen per a estudiants, és a dir, un 32%.

stats