Urbanisme
Societat 02/11/2022

Palma celebra el nou eix verd del carrer de Nuredduna i la plaça de Francesc García Orell

Les obres han transformat un carrer ocupat per un túnel i una plaça aïllada enmig d'una rotonda en un passeig amb més de 55 arbres i vegetació que connecta Pere Garau amb el centre

ARA Balears
1 min
El carrer Nuredduna ple de gent en el dia de la seva inauguració com a eix cívic.

PalmaDesprés de més d'un any d'obres l'Ajuntament va obrir al públic aquest nou eix verd que connecta Pere Garau amb el centre de Palma mitjançant un passeig per als vianants.

Aquestes obres han suposat una inversió de 2,1 milions d'euros i han rebut finançament de la Unió Europea a través del fons Next Generation EU.

Durant el darrer any s'ha transformat el carrer de Nuredduna, que estava ocupat per un túnel per a vehicles que connectava amb les Avingudes i cotxes aparcats, en un espai amb zones de vegetació, bancs, una nova font, jardineres i una nova il·luminació. Aquest nou model de carrer és el primer que fa realitat a Palma el concepte de “renaturalització” de l'espai urbà.

 S'han conservat els 36 plataners existents, que ara disposen de sòl drenant, i s'hi han sumat aquests dies 19 arbres més que aporten color i biodiversitat (pruneres, xiprers, roses de síria, xacarandes, una palmera), de manera que s'ha creat un carrer amb 55 arbres que generen àmplies zones d'ombra.

La connexió per als vianants amb la plaça de Francesc García Orell s'ha completat aquestes darreres setmanes. Aquesta plaça, que quedava aïllada, ja que estava situada enmig d'una rotonda, s'ha convertit en una “mitja lluna” per als vianants.

 L'àmbit entre els carrers de Uetam i de Francesc Barceló i Combis continua obert al trànsit i a la resta de la plaça s'han pintat vuit jocs infantils i s'ha renovat el paviment. A més, s'han restaurat les columnes, les lluminàries i la pèrgola i, a través d'aquesta intervenció, s'han renovat els embornals i la recollida de pluvials d'aquesta zona.

stats