Agressió
Societat 10/09/2023

Dos operaris d'una empresa, al director del CEIP Joan Veny: "Ets un puta nazi catalanista"

Els fets succeïren divendres, quan els dos treballadors entraren al centre educatiu

ARA Balears
2 min
Façana del CEIP dia 8 de març

Palma"Ets un puta nazi catalanista. D'aquesta escola, en sortiran tots maricons". Això és el que varen dir, en castellà, al director del CEIP Joan Veny de Campos dos operaris que havien anat al centre educatiu per fer un control de plagues. Segons ha avançat dBalears, els fets varen tenir lloc divendres i els dos treballadors pertanyen a una empresa contractada per l'Ajuntament del municipi per a aquesta tasca periòdica.

Els operaris haurien entrat al despatx del director per informar-lo que havien arribat. El director els va demanar, en català, si els enviava l'Ajuntament. "Què? No t'entenc", li digueren, una altra vegada en castellà. I el director va repetir la mateixa pregunta en castellà. Poc després, els dos treballadors varen assenyalar un decàleg de coeducació, escrit en català, comentant que els alumnes del centre sortirien "tarats i maricons".

El responsable del CEIP els va fer saber que veia que entenien perfectament el català i que havien de respectar el decàleg perquè estaven dins un centre educatiu. En aquest moment el començaren a insultar i li digueren "puta nazi catalanista". Segons ha explicat el mitjà digital, un dels operaris es va posar a escridassar-lo a un pam de la cara dient-li que quan li xerren en mallorquí ell ha de xerrar en mallorquí; i si li xerren en castellà, ho ha de fer en castellà. Els fets s'han posat en coneixement de l'Ajuntament de Campos i de l'Obra Cultural Balear, que ha demanat al Consistori que hi intervingui immediatament i actuï davant l'empresa a la qual pertanyen els operaris.

Per part seva, el sindicat UOB ha mostrat aquest dissabte suport al company de l'escola de Campos. "No tolerarem cap atac ultraespanyolista, conseqüència de l’odi contra la llengua catalana que han sembrat els partits d’extrema dreta amb el seu discurs", han apuntat. En aquest sentit, han instat l'Ajuntament de Campos a fer públic el nom de l'empresa adjudicatària i que s’investiguin els fets.

L'STEI també ha condemnat els fets i ha donat suport a la comunitat educativa del centre. "No és admissible el tracte que varen tenir amb el director, a qui varen insultar greument, ni tampoc els comentaris i valoracions que feren sobre el projecte educatiu del centre", han apuntat

 El sindicat considera que l’actitud i les paraules dels operaris es poden considerar un delicte d’odi, tal com recull l’article 510 del Codi Penal. Per aquest motiu, demana que l’Ajuntament ho denunciï com a delicte d’odi a la Fiscalia i es posi fre a aquesta allau d’intolerància i de manca de respecte per la diversitat, atiades fa massa temps per l’extrema dreta i els seus altaveus mediàtics.

 

stats