EMPRENEDORS

Ones de gelat al carrer Sindicat

Quatre joves mallorquins han muntat una nova experiència de fer i gaudir aquest producte

Ones de gelat Al Sindicat
Margalida Mateu
28/05/2016
3 min

PalmaAnam caminant des del passeig del Born fins al carrer del Sindicat de Palma. Esquivant estrangers, intentam comptar les gelateries que hi ha: una, dues, tres, quatre... Aquesta setmana n’han obert dues més al carrer Jaume II. Definitivament ha arribat l’estiu: vuit, nou... Arribam al carrer del Sindicat. Hi ha coa! Guaitam. No és una gelateria qualsevol, és Ice Wave, un nou concepte de negoci dels gelats. Allà trobam Tomeu Riutord i Àngel Morado, dos joves emprenedors mallorquins que han decidit invertir en el sector.

Àngel i Tomeu es van conèixer a la Residència Ramon Llull quan estudiaven a Barcelona: Àngel, arquitectura, i Tomeu, farmàcia. No s’imaginaven que en un futur serien socis ni tampoc que Àngel dissenyaria la idea de negoci de Tomeu i hi donaria forma.

Pioners

Ice Wave està format per quatre socis de manco de 30 anys. Els germans Tomeu i Jaume Riutord són emprenedors de mena; des de ben joves ja s’interessaven pel món dels negocis. El germà petit, Jaume, quan tenia 20 anys ja va crear la seva primera empresa en línia; ara, a 27, té 7 treballadors a càrrec seu i també és soci de la gelateria.

Creada el 2015, Ice Wave és una nova manera de fer gelats. No es tracta d’una gelateria convencional: les plaques de gel on es fabriquen en són el secret. És una gelateria que crida l’atenció perquè et fan el gelat al gust al moment, mitjançant una base de iogurt descremat i diferents sabors; així, creen uns gelats únics. El disseny de la botiga, l’aroma que desprèn el lloc, la tècnica, sí..., però l’autèntic secret és la placa de gel on es fabriquen, a menys de 20 graus, els gelats, fet que els permet treballar els ingredients creant una textura i forma diferents. Les plaques “és el primer que patentàrem”. Per dissenyar-les, Tomeu investigà, les importà des de la Xina i provà fins que trobà la fórmula perfecta per fer uns bons gelats, unes autèntiques ones de gelats que anys enrere havia vist fer a Tailàndia i que ha adaptat. Per fer-ho, ha hagut d’invertir-hi temps i estratègia. Tot apunta que serà un negoci d’èxit.

Tomeu n’és el soci majoritari. A 29 anys, ja ha recorregut mig món, ha estudiat dues carreres (Farmàcia i INEF), un màster MBA i està fent el doctorat. Tomeu decidí tornar a Mallorca amb la idea d’emprendre un negoci. Tenia diverses idees, però es decidí per tirar endavant la gelateria. “Ara no sé si ho tornaria a fer; la patent de la màquina m’ha duit molta feina, és un negoci que, encara que no ho sembli, té molta feina al darrere, i cercar l’excel·lència no és cosa fàcil”.

La gelateria és oberta tot l’any i el seu públic objectiu són dones d’entre 13 i 25 anys. Actualment tenen set treballadors. Requereixen “traça, força a les mans per fabricar el rotllet de gelat i simpatia amb els clients”. Els quatre socis són els primers que serveixen a la gelateria. De fet, fan quatre hores diàries de cara al públic, “d’aquesta manera, coneixem l’empresa de primera mà: el tracte amb el client, les mancances i millores”. Basten 13 metres quadrats per desenvolupar el negoci, on hi ha 4 plaques de gel. El local del carrer Sindicat s’ha tornat a cotitzar i en paguen 1.500 euros.

Nova franquícia a Barcelona

Aquest estiu desembarquen a Barcelona. És la primera franquícia que decideixen obrir fora de Mallorca, tot i que tenen més de 500 empresaris que la festegen. Els joves, però, volen escollir bé on muntar el negoci, per això aviat obriran en un dels carrers més cèntrics de la ciutat. I “segurament la propera franquícia l’obrirem a Dubai”, anuncien.

stats