Societat 25/08/2019

El Mallorca no ha pogut superar la Reial Societat

Un gol del noruec Ødegaard ha trencat amb el malefici de la Reial a Son Moix, 16 anys després

Júnior Lago, xuta la pilota davant la pressió d'Ahien Muñoz

PalmaUn gol del noruec Martin Ødegaard ha posat fi a una ratxa de 16 anys sense guanyar a Son Moix de la Reial Societat i ha posat fi a la condició d'invicte del Mallorca al seu camp vuit mesos després.

La victòria dels bascos a l'illa, primera de la temporada, s'ha forjat després d'un gran contraatac i a la sortida d'un córner a la seva àrea. Poc abans, el mallorquinista Lumor ha estavellat una rematada al pal. El partit, amb un temps per a cada equip, s'encaminava al 0-0 quan la Reial ha assestat el cop definitiu que ha fet emmudir Son Moix.

El Mallorca, sense el japonès cedit pel Madrid Katefusa Kubo entre els convocats, ha sorprès d'inici la Reial amb un joc agressiu i vertical que ha tingut la seva primera conseqüència amb les ocasions de l'ivorià Lago Junior i del croat Ant Budimir, que han obligat el porter Miquel Àngel Moyà a treballar a fons.

Com davant l'Eibar fa una setmana, els mallorquinistes han marcat territori des del principi davant un rival al qual li ha costat trobar el seu lloc i, sobretot, adaptar-se a la forta calor que regnava a l'illa. Ha distribuït la pilota el veterà Salva Sevilla amb l'ajuda del ghanès Iddrisu Baba, un migcampista tot terreny, que tant roba pilotes com pren la millor decisió a l'hora de distribuir el joc.

També Lago Junior cercava trencar per la banda esquerra, de la mateixa manera que ho intentava Dani Rodríguez per la dreta, en els millors minuts del joc local corejat amb explosions de festivitat a les grades. Però l'equip d'Imanol Alguacil, el mateix que va alinear la setmana passada a València, ha reaccionat i ha demostrat que venia a Palma amb l'objectiu de fer bo el valuós punt conquerit a València. No ha perdut la cara al duel i ha treballat a fons a totes les zones del camp.

En una primera part amb escasses ocasions, i després de dues consultes sense conseqüències del col·legiat al VAR per possibles penals a les dues àrees, la Reial ha estat més a prop d'anar-se'n al descans amb avantatge al marcador.

En ambdues ocasions, el protagonisme ha estat de Mikel Oyarzábal després de rematar alt de cap i estavellar un xut al pal després d'una intervenció prodigiosa del porter Manolo Reina. La Reial ha mostrat les seves credencials d'equip amb aspiracions europees en la segona part.

A poc a poc, ha anat guanyant terreny al Mallorca. Martín Oddegard, cedit pel Madrid, ha començat a generar pànic a les files balears per la seva habilitat i desvergonyiment a la zona ampla. Al final, el noruec ha trobat el seu premi quan ha marcat el gol de la victòria.

Amb ell també han ressorgit el brasiler Willian Josep i el polonès Adnan Januzaj amb el resultat d'un gir radical en les accions, tot i que Alguacil ha decidit substituir-los (min. 62) per donar entrada a Cristián Portugués 'Portu', que debutava a les files de Txuri-urdin, i al suec d'origen eritreu Alexander Isak.

Hi ha hagut moments en què no es veia per on el bloc de futbolistes del Mallorca podia ficar mà a la Reial, que arribava amb perill, com ho ha fet Asier Illarramendi amb un xut enverinat (min. 73) des de fora de l'àrea que ha anat a fora per molt poc.

També el Mallorca ha pogut obrir el marcador amb un xut al pal del ghanès Lumor (min. 77), però molt poc després un contraatac de llibre conduït per Portu i materialitzat de manera espectacular per Odegaard ha donat els tres punts a la Reial.

El gol ha posat fi al malefici dels donostiarres a Son Moix 16 anys després -la seva darrera victòria a l'illa es remuntava a 2003- i a una ratxa de vuit mesos sense perdre del Mallorca.