Societat 06/08/2021

Obre les portes l'observatori de Ciutadella després de 125.000 euros en millores

És titularitat de l'Ajuntament de Ciutadella, però la gestió la durà el Cercle Artístic

Iván Martín
1 min
L'observatori de Ciutadella és un dels pilars del projecte Starlight.

L'observatori astronòmic de Menorca ha obert aquest divendres les seves portes després d'una inversió de 125.000 euros efectuada pel Consell, a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. L'observatori està situat en el complex del Canal Salat de Ciutadella i es considera un bé patrimonial. L'objectiu de les obres és dotar a l'illa d'un equipament destinat a la divulgació de l'astronomia i de la qualitat del cel nocturn.

La batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, ha destacat l'actuació: "aquesta obertura permetrà posar a disposició dels ciutadans el coneixement de l'astronomia i l'observació del cel nocturn, en una Menorca Reserva de Biosfera i compromesa amb la declaració Starlight". Per la seva part, el conseller de Medi Ambient, Josep Juaneda, ha assegurat que la inversió marca "un punt d'inflexió" a la declaració Starlight, perquè posa a disposició un equipament que posarà en valor l'astronomia i ampliarà la visió de la Reserva cap al cel.

El Consell ha organitzat unes jornades de portes obertes per a conèixer la instal·lació, titularitat de l'Ajuntament de Ciutadella, però gestionada per la secció d'astronomia del Cercle Artístic. Les visites es realitzaran dues vegades cada tarda per a grups amb un màxim de 20 persones.

stats