Atenció sanitària
Societat 22/03/2023

Les noves Unitats de Salut Bàsica de Peguera i Son Ferrer duplicaran les consultes existents

El Govern destinarà 8,3 milions d'euros a les obres, que milloraran l'atenció de més de 8.000 usuaris

ARA Balears
1 min
2023 3 22 2889550

PalmaLes futures Unitats Bàsiques de Salut (UBS) de Son Ferrer i Peguera disposaran de 21 consultes de medicina i infermeria, 11 més que les actuals. Aquest fet, explica la Conselleria de Salut "millorarà notablement l'atenció dels més de 8.000 usuaris que atenen aquestes unitats". A l'acte de presentació del projecte, que té un pressupost de 8,3 milions d'euros, hi han assistit la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, acompanyada del batle de l'Ajuntament de Calvià, Alfonso Rodríguez i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey.

La nova unitat de Son Ferrer disposarà de 1.571 metres quadrats de superfície construïda, i comptarà amb dotze consultes, set més que les actuals. De les noves consultes, tres seran per a infermeria, una de pediatria, una d'infermeria pediàtrica, una de treball social, una consulta polivalent, una de psicologia i una de farmàcia. Per altra banda, la Unitat Bàsica tindrà una zona de cures i tècniques especials, una consulta de fisioteràpia, una zona d'extracció, una unitat d'atenció a la dona i una de salut bucodental, amb quatre consultes.

Pel que fa a la UBS de Peguera, disposarà de 1.317 metres de superfície construïda, i de nou consultes, quatre més que el centre actual. D'aquestes, tres tindran consultes de medicina, una de pediatria, tres d'infermeria, una consulta polivalent i una d'infermeria pediàtrica.

stats