Meteorologia
Societat 21/07/2023

Nova nit tòrrida a les Balears: mínimes generalitzades d'entre 25 i 27 graus

Al far de Portopí aquesta nit el termòmetre no ha baixat dels 28 graus

ARA Balears
1 min
Una nova onada de calor amenaça Mallorca.

PalmaLes Balears han registrat una nova 'nit tòrrida' generalitzada a totes les illes, amb temperatures mínimes per sobre dels 25 graus que en alguns punts han assolit els 27 i 28 graus centígrads.

Segons la informació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) recollida per Europa Press, al far de Portopí aquesta nit el termòmetre no ha baixat dels 28 graus, mentre que al far de Capdepera, Portocolom, la Colònia de Sant Pere i Campos-ses Salines (Mallorca), Sant Antoni de Portmany i l'aeroport d'Eivissa i a Formentera la mínima ha estat de 27 graus.

A la resta de l'arxipèlag els registres mínims durant la nit s'han situat entre els 25 i els 26 graus, i només en alguns punts de la serra de Tramuntana les mínimes han estat d'uns 22 graus centígrads.

Davant aquest escenari, el SAMU ha publicat a xarxes socials alguns consells a seguir si es pateix o es tenen sospites d'estar patint un cop de calor. Així, es recomana trucar al 061 per informar del lloc de l'incident i comprovar el nivell de consciència de la persona.

Si la persona està conscient, cal proporcionar-li begudes fredes, encara que no en excés, perquè es rehidrati, i cobrir-la amb pedaços humits. Si la persona està inconscient, però respira amb normalitat, cal col·locar-la en posició lateral. Si no respira amb normalitat, cal iniciar compressions toràciques i reclamar un desfibril·lador.

stats