Violència sexual
Societat 16/03/2023

Nova agressió sexual entre menors: investiguen quatre adolescents per tocaments a una nena de 13 anys a Salou

El jutge ha dictat l'internament per a dos dels acusats, amb diversos antecedents

2 min
Vehicle i dos agents dels Mossos davant d'una comissaria

BarcelonaEl mes de març començava amb el departament d'Educació canviant de centre cinc menors investigats per una agressió sexual en un institut de Rubí. Cinc dies després, els Mossos d'Esquadra van detenir dos menors per una violació en grup a una nena en un centre comercial de Badalona al novembre passat. Vuit dies més tard va sortir a la llum que la policia catalana investiga dos menors per una agressió sexual a dos nens en un institut del Vendrell. L'endemà, els Mossos van detenir un menor per una presumpta agressió sexual a una nena de 13 anys a Esparreguera. Són només alguns dels casos que confirmen una dinàmica que la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, qualificava de "preocupant": només l'any passat, la policia va arrestar 287 adolescents d'entre 14 i 17 anys per delictes sexuals, més del doble que el 2021 (87). L'últim cas s'ha conegut aquest dijous: els Mossos investiguen quatre menors més per presumptament haver agredit sexualment una nena de 13 anys a Salou, segons ha avançat el Diari de Tarragona i ha confirmat l'ARA.

Un dels adolescents implicats en aquest cas té menys de 14 anys i és inimputable per la via penal. En aquest cas, qui es fa càrrec del seu seguiment és la Direcció General de la Infància i l'Adolescència de la Generalitat (DGAIA), que només l'any passat va atendre un menor de 14 anys cada tres dies per un delicte sexual (un total de 100).

Aquest dimarts la policia va detenir dos dels adolescents presumptament implicats, per a qui el jutge ha dictat l'internament en un centre de menors. Tots dos tenen 16 anys. En un dels casos, el jutge també té en compte diversos antecedents d'un dels detinguts. Fonts judicials consultades per aquest diari apunten que a l'hora d'acordar la mesura cautelar el jutge va tenir en compte el delicte sexual pel qual se'ls ha denunciat, però també el fet que tots dos acumulen altres antecedents. Un tercer investigat, també de 16 anys, ha quedat amb llibertat vigilada i amb una ordre d'allunyament respecte de la víctima. El quart és inimputable perquè té menys de 14 anys.

Dos fets diferents

Els fets es remunten a la tardor de l'any passat i la policia no ho investiga com una agressió grupal. Segons fonts consultades per l'ARA, tres dels menors estan investigats per uns fets que van passar a casa d'un d'ells a l'octubre. Víctima i arrestats es coneixien. Segons la denúncia, els tres presumptes implicats li haurien fet tocaments de caràcter sexual sense el seu consentiment. Cinc mesos després, quan va tenir la sensació que els presumptes agressors tenien un vídeo seu d'aquell moment, en va parlar amb els seus pares, que van presentar la denúncia. A la comissaria dels Mossos la víctima va denunciar uns altres fets anteriors que implicarien el quart menor arrestat. En aquest cas els fets haurien tingut lloc mesos abans de l'octubre del 2022. Segons fonts properes al cas, la víctima va explicar que va ser agredida sexualment per un menor, també conegut seu, al lavabo d'un centre comercial.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats