Societat 22/04/2022

El nou CEIP del Mercadal començarà a construir-se aquest any

Tindrà un cost de 5,7 milions i un període d'execució de dotze mesos

Iván Martín
1 min
Presentació del projecte al centre de convencions d'Es Mercadal.

ES MERCADALLes obres de construcció del nou CEIP del Mercadal començaran durant enguany, segons ha confirmat aquest divendres el conseller d'Educació del Govern balear, Martí March, després de visitar els terrenys que acolliran aquesta reivindicació històrica.

El nou centre, que concentrarà Educació Infantil i Primària de doble línia amb una aula UEECO, disposa d'un pressupost de més de 5,7 milions d'euros. Tindrà una capacitat per a 450 alumnes: 150 d'Infantil i 300 de Primària.

March ha destacat el treball de l'Ajuntament per poder fer viable el projecte i ha remarcat que es Mercadal "farà un salt qualitatiu i quantitatiu amb el nou centre". Per la seva banda, el batle del municipi, Francesc Ametller, ha recordat les dificultats que s'hi han trobat: "Ha estat molt difícil i ha suposat coordinar el treball de diferents administracions, però necessària, perquè és una escola molt desitjada".

El centre s'ubicarà en un solar situat als afores del nucli antic i tindrà una superfície construïda de 3.372 metres quadrats. L'edifici, en forma de u, disposarà de sis accessos independents per facilitar el funcionament. L'edifici constarà de dues plantes amb un pati central. Per davall del pavelló de Primària s'ubicaran els espais complementaris de menjador i cuina, aules polivalents, aula UEECO i gimnàs, així com les pistes esportives. A la planta superior es distribuiran les dotze aules, la biblioteca i la sala de professors. El termini d'execució de les obres és d'un any.

stats