Societat 03/06/2019

Les noves sales de joc no es podran construir devora les escoles

La nova normativa, que ha entrat en vigor aquesta darrera setmana, vol protegir els col·lectius més vulnerables

M.c.
1 min
OFERTA Segons les dades de novembre de la Direcció General de Comerç i Empresa del Govern balear, des del 2016 fins al mes passat s’han registrat 19 sales de joc (10 a Vila, 4 a Sant Antoni, 4 a Sant Josep i 1 a Santa Eulària) i també consten dos nous locals específics d’apostes (tots dos a Vila).

PalmaDeu anys després de reclamar una regulació de les sales de joc i d'apostes, aquesta darrera setmana s'ha aprovat el nou reglament de màquines de joc, empreses i establiments dedicats a aquest tipus d'oci de les Illes Balears. D'aquesta manera, les Illes passen a tenir competència exclusiva.

Un dels punts més destacats d'aquesta nova normativa és la prohibició de la instal·lació de sales de joc a llocs que estiguin a prop de centres d'ensenyament on hi hagi menors d'edat, zones d'oci infantil i centres permanents d'atenció a persones menors d'edat. D'aquesta manera, la regulació vol protegir els col·lectius més vulnerables.

A més, els locals hauran d'incorporar diferents llegendes visibles que exposin que l'entrada no està permesa a menors d'edat, que el joc abusiu és perjudicial per a la salut i que pot produir ludopatia i les regles del joc, la descripció de les combinacions guanyadores, l'import de cadascuna d'elles i la categoria de la màquina. Un altre dels punts destacats de la nova regulació és que aquests establiments hauran d'estar a una distància mínima de 500 metres entre ells a Palma i de 250 metres a la resta de les Balears.

Aquesta nova normativa té com a objectiu regular, en l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, el Registre General de Joc, els laboratoris o les entitats acreditades per a l'homologació del material de jocs i apostes.

Regulació de les sales de joc a les Balears
stats