Societat 11/06/2020

L'Ajuntament de Palma no permetrà celebrar la nit de Sant Joan a les platges del municipi

Cort prohibirà l'accés a les zones costaneres de les 19 h de dia 23 a les 10 h de dia 24

Ara Balears
2 min
La revetla de Sant Joan a la platja de Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma finalment no permetrà celebrar la nit de Sant Joan a les platges del municipi. L'equip de govern ha aprovat un decret per prohibir-hi l'accés de les 19 h de dia 23 a les 10 h de dia 24, segons ha informat Cort en un comunicat. La mesura pretén evitar les aglomeracions que es produeixen en aquests espais durant aquesta festa i reduir el risc de contagi de coronavirus.

Davant la dificultat per poder complir els aforaments necessaris per garantir la seguretat sanitària a les platges, el Consistori ha decidit prohibir la celebració a les platges. "Entenem que és una festa important, però encara ho és més garantir el compliment de les mesures de distanciament social", segons ha afirmat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i ha afegit que durant aquests mesos "hem actuat amb consciència com a societat i ara no podem abaixar la guàrdia".

La mesura afectarà totes les platges i espais costaners del municipi de Palma, com ara les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, el Molinar, Ciutat Jardí i Cala Estància, entre d'altres. També es prohibeix l'accés a tota la Platja de Palma des del balneari 15 i fins al balneari número 1, el Racó de Can Ripoll (antic balneari 0), les diferents zones del carrer del Vicari Joaquim Fuster, l'espai de devora el Club Nàutic de Cala Nova, la cala del dic de l'Oest, l'espai de litoral situat davant de l'hospital Sant Joan de Déu, el Carnatge i el Clot d'en Bernadet.

L'Ajuntament de Palma ja va anunciar que suspendria la revetla de Sant Joan que es fa al parc de la Mar després que la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, que fa més de 30 anys que l'organitza, ho demanàs, segons va explicar el seu president, Joan Forteza.

D'altra banda, cal recordar que la presidenta del Consell de Mallorca va dir que "enguany les revetles i els grans concerts no podran ser", tot i que va considerar que es podran trobar "formats més petits" de celebració.

stats