Societat 05/06/2020

L'Ajuntament de Palma suspèn la revetla de Sant Joan, però sí que permetrà les festes de barri a la fase 3

El batle, José Hila, diu que s'elaborarà un protocol per garantir les mesures sanitàries i que la intenció és fer esdeveniments més "reduïts"

Kike Oñate
2 min
Imatge d'ARA BALEARS.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha suspès la revetla de Sant Joan, però, segons ha explicat el batle, José Hila, sí que es permetran les festes de barri d'estiu quan Mallorca entri a la fase 3 de la desescalada. Els tècnics municipals estan elaborant un protocol que caldrà complir per garantir les mesures sanitàries, i la intenció de Cort és que es facin esdeveniments "reduïts". Cal tenir present, però, que la suspensió de la revetla s'ha fet conjuntament i a petició de la Federació d'Associacions de Veïns de Palma, que fa més de trenta anys que l'organitza.

Sobre la possible massificació de les platges durant la nit de Sant Joan, que se celebra cada 23 de juny, el batle ha dit que "no cal que tots hi anem; hi haurà més nits". Hila ha comentat que a les platges més petites hi haurà més vigilància per evitar aglomeracions, però confia que la ciutadania faci un bon ús d'aquests espais perquè "no hi ha hagut problema" d'ençà que s'ha permès l'accés a les platges.

Cal recordar que aquest dijous la presidenta del Consell de Mallorca va dir que "enguany les revetles i els grans concerts no podran ser", tot i que va considerar que es podran trobar "formats més petits" de celebració. En el cas de la revetla de Sant Joan va recordar que serà competència de cada municipi controlar l'aforament de les platges per evitar-hi aglomeracions. D'altra banda, i com ha confirmat a l'ARA Balears el president de la federació de veïns, Joan Forteza, l'entitat demanarà que la revetlla de Sant Joan i el Diumenge de l'Àngel siguin considerades com a festes d'interès públic perquè són "un patrimoni popular".

A més de recordar que hi ha personal municipal vigilant les platges, Hila ha explicat que mentre no hi hagi clients no s'instal·laran els para-sols i les gandules a les platges. El batle també ha assenyalat que l'Ajuntament de Palma farà dues campanyes per promocionar la ciutat i atreure turistes espanyols i alemanys. En aquest sentit, el batle també ha dit que durant la fase 3 és important que obrin hotels perquè els treballadors puguin sortir de l'ERTO.

El batle de Palma ha explicat també que a partir d'aquest dilluns es doblarà el nombre de persones que poden entrar i nedar a les piscines municipals de l'Arxipèlag, mentre que a les instal·lacions esportives s'obriran vestuaris (encara sense taquilles) i s'ampliaran els aforaments permesos i les possibilitats de reserves.

Hila ha informat també que, amb l'entrada a la fase 3, es començaran a preparar els casals de barri de gestió indirecta per a activitats infantils i familiars al juliol i reobriran les oficines d'atenció a la ciutadania.

A més, l'Empresa Municipal de Transport (EMT) incrementarà les freqüències en les línies de més demanda i en alguns casos arribarà a recuperar-les completament, i també està programada l'obertura de les oficines d'informació turística per quan es permeti l'arribada de visitants.

stats