País Valencià

Un ninot faller caricaturitza una trobada sexual entre Puigdemont i Sánchez per l'amnistia

La figura reprodueix l'expresident català i el cap de l'executiu espanyol practicant sexe

ARA
1 min
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont durant una troba al Palau de la Generalitat

ValènciaLa política catalana i espanyola serà, de nou, un dels centres de la crítica de les Falles del 2024 que se celebraran al març al País Valencià. Així ho demostra el ninot de l'artista Toni Fornes, que, amb motiu de la negociació de la llei d'amnistia, reprodueix una hipotètica trobada sexual entre l'expresident català Carles Puigdemont i el cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez. L'escena ha estat creada per la comissió Pere Cabanes-Conde Lumiares del barri de Torrefiel de València, i en aquests dies es pot contemplar a l'Exposició del Ninot que s'exhibeix a la Ciutat de les Arts i les Ciències de la capital valenciana. En aquesta mostra s'escull el ninot que serà indultat i se salvarà de les flames.

La figura la formen els ninots de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez practicant sexe en un llit el llençol del qual és la bandera estelada. Completen l'escena el líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, reconvertit en una gavina, i el de Vox, Santiago Abascal, representat com un gos de caça, que estiren la bandera. A més, a terra hi ha diversos preservatius ja utilitzats, que porten el nom de la resta de formacions que donen suport a l'executiu del PSOE i Sumar. Destaca el de Bildu, que s'assenyala que és de talla "XXL". 

La d'enguany no és la primera vegada que Fornes crea escenes transgressores. Ja ho va fer fa uns anys quan va elaborar un ninot amb tres monges contemplant un consolador. Aleshores, la figura va haver de ser remodelada.

stats