Societat 31/08/2020

"Ningú més s'ha posat en contacte amb mi"

Una menorquina amb coronavirus explica el "descontrol" de les UVAC

Ivan Martín
2 min
El protocol establert per les UVAC presenta mancances segons ha denunciat una pacient menorquina.

MaóLa menorquina Júlia Florit Pons ha denunciat a través del seu perfil de Twitter la deixadesa amb la qual ha estat tractada per les Unitats Volants d'Atenció al Coronavirus (UVAC). Assegura que fa pública la seva "mala experiència" per millorar la gestió, l'atenció i el seguiment que fa la Conselleria balear de Salut dels malalts de covid-19, un protocol que, segons la jove de Ferreries, "ara per ara deixa molt a desitjar".

Florit Pons explica que el 8 d'agost va estar en contacte amb una persona que quatre dies més tard donà positiu en coronavirus. Aquell mateix dia decidí aïllar-se a casa i l'endemà es va sotmetre a una prova PCR que va sortir negativa. Seguint a les indicacions sanitàries, la menorquina va continuar en aïllament i a l'espera d'una segona prova. En veure que ningú de l'IB-Salut li telefonava, això la va fer reaccionar i "vaig contactar amb ells per demanar quan em donarien cita per fer-me la segona PCR. Així, una setmana més tard de la primera prova, vaig donar positiu", explica.

Una vegada diagnosticada, els professionals sanitaris varen instar la pacient a continuar en aïllament i la varen cridar el 29 d'agost per repetir-li la prova i fer-li i una segona serologia. "En aquest moment va ser quan jo vaig demanar els resultats de la primera serologia, ja que no me n'havien informat. Els tres dies següents d'haver donat positiu, em varen fer seguiment telefònic, però des de dimarts 25 ningú s'ha posat més en contacte amb mi", lamenta.

Júlia Florit es dirigí el 29 d'agost a la UVAC i la seva sorpresa va ser que no tenien la documentació necessària. "Em varen dir que havien canviat els protocols i que ara als pacients se'ns dona l'alta automàtica al cap de 14 dies des del positiu", relata. A més, la menorquina denuncia que "mentre prohibeixen les reunions de més de 10 persones, allà se n'acumulaven més de 30 fent coa per fer-se les proves, i les cadires on ens fan seure no es desinfecten".

D'altra banda, i després de saber que havia donat positiu, li varen demanar els contactes amb qui havia estat la darrera setmana i es varen comprometre a avisar-los perquè es fessin les proves PCR. Passats tres dies, varen ser els mateixos contactes els qui varen contactar amb l'IB-Salut per demanar quan els farien la prova. "Els varen dir que a mi m'atenien en una UVAC que no em pertoca per localització geogràfica i que, per tant, em redirigirien a la UVAC que em pertoca. Encara esper", assegura.

stats