Societat 05/03/2019

Neix Comfem, la primera xarxa de comunicació feminista de les Balears

Actuarà com a òrgan assessor dels mitjans de comunicació i també com a vincle entre els gabinets i mitjans i les entitats feministes

Ara Balears
1 min
Neix la xarxa de comunicació feminista de Balears Comfem

PalmaUn col·lectiu de treballadores del món de la comunicació de les Balears ha creat la xarxa Comfem amb la intenció d'introduir la mirada feminista en el sector i promoure que els mitjans lluitin contra les injustícies del masclisme informant des d'una perspectiva de gènere.

Formada per redactores, càmeres, fotògrafes, tècniques de so, responsables de gabinets de comunicació, realitzadores i lingüistes, Comfem aspira a "transformar la realitat plasmada pels mitjans de comunicació, que sovint invisibiliza les dones i contribueix a reproduir estereotips sexistes".

El manifest fundacional de l'entitat ha marcat com a eixos de treball aconseguir una professió feminista i sense discriminacions, així com narrar i combatre les injustícies del masclisme en la societat i contar la realitat des d'una perspectiva de gènere.

Comfem actuarà com a òrgan assessor dels mitjans de comunicació i també com a vincle entre els gabinets i mitjans i les entitats feministes.

A més, està vinculat a la Xarxa Estatal de Comunicadores Feministes i neix a l'ombra del manifest 'Les periodistes parem', sorgit de la vaga feminista del 8 de març de 2018, amb la idea que "el feminisme també és necessari per millorar el periodisme".

stats