Multen els ocupants d'un veler a Sóller que desconeixien l'estat d'alarma

La Guàrdia Civil els aixecà una acta administrativa per desobediència a les restriccions establertes davant el coronavirus

La Guàrdia Civil va aixecar aquest dimarts una acta administrativa –és a dir, una proposta de sanció– als ocupants d'un veler que fondejava al Port de Sóller per incomplir les restriccions establertes al Reial Decret 463/2020 davant la crisi sanitària del coronavirus. Segons informa la Delegació del govern espanyol a les Balears, es tracta d'una família estrangera que "desconeixia la situació" i que s'havia desplaçat en una embarcació auxiliar fins a la platja, on van ser detectats pels agents.

Juntament amb les informacions sobre les darreres actes aixecades a les Illes, la Delegació informa en un comunicat que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han incrementat el contacte telefònic i telemàtic amb associacions de veïns de les Balears, ONG, entitats socials i humanitàries per posar-se a la seva disposició. En total, els agents han fet 30 visites d'ençà que es va declarar l'estat d'alarma.

En aquest sentit, continuen  en contacte amb les residències de gent gran i la Policia Nacional ha intensificat el Pla major de seguretat, per mitjà del qual es donen consells a les persones grans per garantir-ne la protecció i seguretat. Al mateix temps, les patrulles de la Guàrdia Civil estan acudint a habitatges aïllats al camp per posar-se a disposició dels residents de les zones més aïllades, que en molts casos són gent d'edat avançada, indiquen.

Què es pot fer i què no durant el confinament pel coronavirus a Balears?

Per altra banda, les forces i cossos de seguretat de l'Estat continuen fent controls als ports, aeroports i carreteres de Balears en compliment del Reial Decret del 14 de març. Així, l'aeroport de Son Sant Joan de Palma va rebre un total de 164 passatgers, mentre que 215 van partir de l'illa.

L'aeroport d'Eivissa, per altre costat, va rebre 56 persones en dos vols d'entrada i 48 passatgers van abandonar l'illa en dos vols més. L'aeroport de Menorca, finalment, va comptabilitzar 41 passatgers d'arribada i 22 de sortida.

L'aeroport de Palma tanca la meitat dels seus mòduls

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF