Urbanisme
Societat 13/01/2024

Multa de 312.000 euros al propietari d'una reforma per convertir una cotxeria en un xalet a Eivissa

Després de la inspecció dels tècnics municipals, es va constatar que s'havia fet una reforma integral de la casa

ARA Balears
2 min
Eivissa és una de les ciutats d'Espanya amb més problemes d'accés a l'habitatge.

PalmaL'Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha imposat una sanció de 312.734 euros al propietari d'un habitatge, situat en sòl rústic pròxim a Roca Llisa, que va executar una reforma integral de la casa i va canviar l'ús de cotxeria a habitatge sense tenir els permisos pertinents. Per tractar de donar aparença de legalitat als treballs, el propietari havia presentat fins a sis comunicacions prèvies d'obres menors simples, segons ha informat aquest dissabte el Consistori.

El propietari de la parcel·la havia presentat mitja dotzena d'escrits en els quals es comunicaven actuacions per reparar esquerdes i impermeabilitzar el porxo d'una cotxeria i la reparació del sòl, a més de canvi de sòl, enrajolat i lampisteria a la cuina i el bany i de fusteria i una impermeabilització de terrassa exterior i reparació del sòl en aquest espai. Igualment, es va fer comunicació prèvia de determinades obres a l'exterior. En molts casos, les comunicacions prèvies estaven incompletes o presentaven errors, per la qual cosa no podien considerar-se vàlides.

Després de la inspecció dels tècnics municipals, es va constatar que s'havia fet una reforma integral de la casa, de 164 metres quadrats distribuïts en dues plantes, i havia canviat l'ús d'una cotxeria a habitatge amb una superfície de 26 metres quadrats. El pressupost estimat dels treballs fets sense títol habilitant és de 178.700 euros, seguint el que estableix la Llei 12/2017 d'Urbanisme de les Balears perquè es consideren els fets com una falta greu.

En poder ser sancionada la infracció amb una quantitat equivalent entre el 100 i el 250% del valor de les obres, s'opta pel terme mitjà de la forquilla (175%), per la qual cosa la multa és de 312.000 euros, a més de l'obligació de la restitució de la realitat física alterada. El propietari pot veure reduït l'import si actua amb promptitud per eliminar les modificacions irregulars.

stats