Successos
Societat 26/05/2023

Executat a trets el propietari d'un bar de Badalona

La seva jove, de 18 anys, resulta ferida després que un home obrís foc a l'interior del local

2 min
El bar Serie1, precintat aquest divendres després del tiroteig.

BarcelonaVa anar tot molt ràpid. Passaven pocs minuts de les 11 hores de la nit quan un motorista va aparcar a l'avinguda Marquès de Mont-roig de Badalona, just davant del bar Sense1, que ofereixen menjar dominicà. És un local situat entre les parades de metro de Sant Roc i el Gorg, i té un historial conflictiu. Ja hi havia hagut diverses baralles i els Mossos d'Esquadra hi havien practicat més d'una actuació. L'home va baixar de la moto, però no es va treure el casc, de color negre, per amagar la seva identitat. Va entrar al bar i va obrir foc amb una pistola.

A l'establiment hi havia menys d'una desena de persones. Segons fonts consultades per l'ARA, hi va haver fins a set trets. D'aquests, tres van impactar en dues persones. El propietari del bar, un home de 45 anys, va rebre dos impactes i va morir minuts després. També va resultar ferida una noia de 18 anys, la parella del fill del propietari, que va patir l'impacte de la tercera bala. Va ser traslladada a l'hospital i no es tem per la seva vida. Tot va ser tan ràpid que està descartat que fos un robatori. El pistoler va marxar ràpidament: va tornar a pujar la moto i va enfilar l'avinguda Marquès de Mont-roig a tota velocitat. Per la metodologia de l'atac, fonts consultades per aquest diari apunten cap a una tesi clara: va ser una execució.

La principal hipòtesi, doncs, és que el propietari del bar era l'objectiu de l'assassí i que la noia ferida va ser un dany col·lateral. "Ell era l'objectiu", referma una font policial. El motiu de l'execució? La investigació està oberta, però tot apunta a una venjança per un conflicte de drogues. Ara la investigació policial se centra a aclarir què va passar, però també a trobar el pistoler, que continua fugat.

Segons ha pogut saber aquest diari, minuts després del tiroteig la Guàrdia Urbana de Badalona va identificar un sospitós: estava per aquella zona a l'hora dels fets i les seves explicacions no van convèncer la policia. El van posar a disposició dels Mossos d'Esquadra, però va donar negatiu en la prova de la pólvora (que confirma o desmenteix si una persona ha utilitzat fa poc una arma de foc) i el van deixar en llibertat. La cerca i captura del principal sospitós, doncs, continua.

stats