Societat 18/03/2014

La morositat dels crèdits baixa al gener per un canvi en el càlcul

Si no s'hagués aplicat el nou càlcul, la ràtio de morositat hauria arribat a un nou màxim històric, al 13,78%

Efe
1 min
Luis María Linde a la comissió de pressupostos del Congrés, aquest dijous / EFE

MadridLa morositat del crèdit concedit per bancs, caixes, cooperatives i establiments financers que operen a Espanya va baixar 0,09 punts durant el mes de gener respecte al desembre i es va situar al 13,53%. Aquesta caiguda, la primera des del febrer del 2013, es va produir perquè es va canviar la forma de càlcul.

Segons explica aquest dimarts el Banc d'Espanya, la dada del mes de gener inclou per primera vegada en el còmput global del crèdit el corresponent als establiments financers (EFC), el qual augmenta el saldo total i fa que caigui la taxa de morositat. Des de l'1 de gener, els bancs, caixes, cooperatives i establiments financers van de ser considerats dins de la categoria d'entitats financeres de crèdit a efectes estadístics.

Si no s'hagués aplicat aquesta nova fórmula, la ràtio de morositat del crèdit concedit hauria arribat a un nou màxim històric, al 13,78%.

El Banc d'Espanya creu que, segons les seves dades del gener, el sistema financer espanyol acumulava en conjunt un volum de crèdits morosos de 197.183 milions d'euros, xifra inferior als 197.235 milions del desembre. En total, el sector, tenia concedits als seus clients 1,457 bilions d'euros en crèdits, per sota dels 1.448 bilions que tenien concedits al desembre.

stats