Societat 12/08/2019

Mor el pare Vallespir, l'exprior de Lluc acusat de pederàstia

L'any 2015 el van apartar de l'activitat eclesiàstica arran de la primera denúncia

Ara Balears
1 min
Segona denúncia per abusos sexuals contra l'exprior de Lluc

PalmaLa Congregació dels Missioners dels Sagrats Cors del monestir de la Real ha comunicat aquest dilluns que Antoni Vallespir, l'exprior de Lluc que va ser acusat de pederàstia, ha mort a 71 anys.

Tot i que el seu cas va ser arxivat pel jutjat de Palma perquè havia prescrit, el Tribunal Eclesiàstic de Mallorca el va declarar culpable i li va prohibir de manera permanent exercir el sacerdoci. Des de la primera denúncia, que es va fer l'any 2015, l'exprior de Lluc va ser apartat de les seves funcions com a mesura cautelar. Els abusos es van registrar entre el 1993 i el 1998, quan el denunciant tenia 13 anys. Amb la resolució que va fer el Tribunal Eclesiàstic l'any 2018, el capellà va enviar un correu en què demanava perdó a la víctima, un fet que en va confirmar la culpabilitat.

Vallespir va néixer a Alcúdia l'any 1948 i va entrar a la Congregació dels Missioners dels Sagrats Cors l'any 1966. Segons han informat en un comunicat, darrerament Vallespir ha donat "mostres d'una gran pau interior" i s'ha "preparat per a la seva mort". L’any 1998 el bisbe Teodor Úbeda el va nomenar membre de la Delegació Diocesana per als Instituts de Vida Consagrada, i va ser president de la Confer diocesana de Mallorca. El 23 de març de 2012 va ser nomenat prior del santuari de Lluc.

stats