Societat 18/09/2023

Monti-Sion acomiada un professor per "conductes impròpies" cap a alumnes

En un primer moment, se'l va suspendre de feina i sou, però va reincidir i es va optar per destituir-lo

2 min
Una aula d'institut.

PalmaEl col·legi Monti-Sion de Palma ha decidit acomiadar un professor després de detectar diverses situacions que qualifiquen de "conductes impròpies" amb alumnes i amb una persona adulta. Aquest dissabte passat la direcció del centre va enviar una carta als pares, signada pel director, Rafel Barceló. S'hi exposen els fets dels quals havia tingut coneixement la direcció "de conducta impròpia; en alguns casos, greu", assenyala el comunicat.

Carta enviada a la comunitat educativa de Monti-Sion.

L'escola exposa que, una vegada va conèixer els fets, es van activar els protocols del Codi de Conducta dels Centres de la Companyia de Jesús i de la Guia Bàsica d'Entorn Segur. Així mateix, se'n va informar les famílies afectades, el professor, es va donar comptes dels fets a la Fiscalia de Menors i es va interposar una denúncia davant la Policia Nacional.

Amb reincidència

En un primer moment, s'exposa en el document, "el professor va adquirir per escrit el compromís de complir la Guia Bàsica d'Entorn Segur", i formar-se sobre els continguts d'aquesta. Ara bé, una vegada es va produir el segon incident, es va decidir "la suspensió de feina i sou durant 14 dies, per reincidència en els comportaments". Va ser el passat mes d'abril quan es va incoar un tercer expedient, "que es va resoldre amb l'acomiadament disciplinari del docent, per l'incompliment retirat del Manual de Compliment".

En el comunicat, el director expressa que "en tot moment" s'ha col·laborat amb la Policia Nacional, aportant "tota la informació requerida". "La tolerància zero davant els abusos és inqüestionable per a nosaltres i, davant qualsevol sospita, tenim clar com actuar", exposa. Des de fa tres anys, explica l'equip directiu, s'ha implantat el "Sistema d'Entorn Segur". Aquest mecanisme "garanteix la protecció dels menors i vulnerables de les nostres institucions, a través d'accions de sensibilització, prevenció i intervenció", expliquen. A Monti-Sion, "s'ha fet una àmplia formació a tot el professorat i personal de gestió, amb l'elaboració d'un mapa de riscos de l'activitat que es fa al centre".

stats