Societat 15/11/2019

Les misterioses botelles amb el que semblava sang, una campanya de denúncia del MFM

El Moviment Feminista de Mallorca ha presentat els actes previstos per al 25-N, dia per a l'erradicació de les violències masclistes

Maria Fuster
2 min
Presentació dels actes amb motiu del 25-N per part de representants del Moviment Feminista de Mallorca

PalmaEl Moviment Feminista de Mallorca (MFM) ha presentat els actes previstos amb motiu del 25-N, dia per a l'erradicació de les violències masclistes, davant del cementeri, "perquè és aquí on acabam les dones", ha dit Margalida Bover, portaveu de la plataforma. A la roda de premsa també han revelat el secret de les misterioses botelles plenes del que semblava sang i s'han autoadjudicat l'autoria de la campanya.

"Des de la nit de dimarts a diferents pobles de Mallorca han aparegut botelles amb un líquid vermell o transparent per denunciar les violències que hi hauria a la punta de l'iceberg. També volem denunciar la violència invisible, la simbòlica, la institucional, l'econòmica. Denunciam la violència de gènere i també totes aquestes violències que són el brou de cultiu que posa fi a la vida de les dones", ha assegurat la també portaveu del MFM Sandra Serra.

Serra ha recordat que enguany hi ha 44 dones assassinades, segons fonts oficials del Ministeri. I és el que han volgut visualitzar amb la performança que utilitzava el hashtag #Seguiensilenci: els 450 litres de sang vessats d'aquestes dones. Amb la campanya pretenen apel·lar al "pacte de silenci patriarcal" que hi ha entre els homes.

Hi ha previstes moltes activitats amb motiu del 25-N, que comencen el 16 de novembre i arriben fins a dia 1 de desembre: exposicions, campanyes, xerrades i tallers en diferents municipis de Mallorca. També s'han organitzat dues manifestacions: una de nocturna, la nit abans, el 24 de novembre i que és només per a dones (sortirà des de la plaça de París a les 21 hores amb el lema: 'La nit i el carrer són nostres'), i l'endemà, la del 25-N, amb el lema 'Aturem el terrorisme masclista', a les 19 h a la plaça d'Espanya, a la qual tothom està convidat a participar-hi.

stats