Societat 08/10/2020

El Ministeri crearà dues unitats judicials noves a les Balears

L'objectiu és "evitar que se saturin els òrgans judicials" a causa de la crisi del covid-19

Ara Balears
1 min
L'Audiencia Provincial de Palma.

PalmaEl Ministeri de Justícia ha enviat aquest dijous al Consell General del Poder Judicial la proposta de crear dues noves unitats judicials a les Illes Balears per tal d'evitar la saturació derivada de l'"extens període d'alentiment estructural de l'Administració de Justícia" durant la pandèmia. Amb aquesta mesura, ha informat, Justícia compleix la Llei 3/2020 de mesures processals i organitzatives per fer front al covid-19.

Segons aquest document, es pretén que algunes de les noves unitats entrin en funcionament a finald'aquest any. En el cas de les Illes, es crearan al jutjat Social número i al jutjat Mercantil número 4 de Palma.

El Ministeri ha informat en un comunicat que el retard de l'Administració de Justícia "exigia un impuls efectiu que permetés donar una sortida àgil al volum de procediments suspesos i acumulats d'ençà que es va decretar l'estat d'alarma mitjançant el Reial Decret 463/2020 del 14 de març". Aquest pla d'actuació de mesures urgents ja va ser anunciat pel ministre Juan Carlos Campo el 7 de juliol en una roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El pla es desenvolupa en dues fases i afectarà un total de 315 jutjats, majoritàriament socials, mercantils i contenciosos administratius. Segons les previsions inicials, en un termini de tres anys –tot i que un terç de les places es crearà el primer any– s'adequarà la planta judicial a les necessitats derivades del coronavirus.

stats