Societat 30/11/2021

Els militars tornen a la central Covid-19 de les Balears

Trenta efectius de la Comandància General de Balears s’incorporen avui al servei per rastrejar contagis

ARA Balears
2 min
Militars a la central de coordinació Covid-19

PalmaTrenta efectius de la Comandància General de Balears s’incorporen aquest dimarts a la Central de Coordinació COVID -19 per donar suport a les tasques de rastreig i seguiment de contactes estrets per covid-19. Amb la incorporació d'aquests militars —que es distribuiran en tres torns diferents— la central 9 disposarà de 155 rastrejadors, segons ha detallat la Conselleria de Salut en un comunicat.

Els efectius de l’Exèrcit varen arribar per primera vegada al servei l’11 de setembre de 2020, i varen treballar durant 14 mesos en l’anomenada operació Missió Baluard, rastrejant casos positius i donant suport a l'equip de rastrejadors del Servei de Salut. El suport militar ha variat segons la incidència i l'augment de casos a l'Arxipèlag. Durant els mesos de desembre de 2020 i gener, febrer, juliol i agost de 2021 es varen activar efectius addicionals, fins a arribar a un màxim de 130 militars participant en la missió.

Actualment, els contagis de covid-19 s'han accelerat a les Illes Balears, que registren una incidència acumulada a 14 dies de 248 casos per 100.000 habitants. Segons el nou semàfor covid-19 que el Ministeri de Sanitat va plantejar al darrer Consell Interterritorial de Salut, la Comunitat estaria en una situació de risc mitjà. Segons l'esborrany, els nous llindars considerarien una situació de risc baix els territoris amb una incidència menor de 50 casos per 100.000 persones; una situació de risc mitjà, d'entre 100 i 300 casos; de risc alt, entre 300 i 500 casos ,i de risc molt alt, de més de 500 casos.

Certificat Covid obligatori

En el context d'una sisena onada avançant a tot Europa i amb la nova mutació del virus òmicron, el Govern balear ha decidit estendre l'obligatorietat del certificat Covid a bars i restaurants que tinguin un aforament de més de 50 persones, així com als locals de copes, cafès concert i pubs, independentment de la seva capacitat. L'Executiu illenc demanarà aquesta setmana l'aval del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) i espera que entri en vigor aquest dissabte i s'estengui fins dia 22 de març. La mesura, anunciada ahir pel portaveu del Govern, Iago Negueruela, té el suport de les patronals i els sindicats.

stats