Societat 05/02/2020

Metges del Món inicia una campanya a Balears per lluitar contra la mutilació genital femenina

Duen a terme cursos i tallers a escoles, centres sanitaris i amb famílies amb l'objectiu de conscienciar-ne la societat

Ara Balears
1 min
Suspenen l'aplicació del protocol català contra la mutilació genital femenina

PalmaL'organització Metges del Món està fent un treball interdisciplinari a les escoles, als centres de salut i amb les famílies per evitar la mutilació genital femenina i duu a terme diverses iniciatives per combatre-la a Balears.

Amb motiu de la celebració el 6 de febrer del Dia mundial de tolerància zero enfront de la mutilació genital femenina, l'entitat ha informat que a Espanya hi viuen més de 55.000 dones i nines procedents de països on l'ablació és habitual, i 18.000 d'elles estan en risc de patir-la.

Metges del Món advoca per lluitar contra l'ablació "des de l'empatia i sense jutjar" i treballant en la prevenció, a llocs com Navarra, Euskadi, Balears i Aragó, on forma professionals de l'educació, les figures d'orientació d'escoles i instituts i professionals sanitaris.

A Balears, Metges del Món, a través del projecte 'Creant ponts', finançat pel Govern balear, fa formacions a professionals sociosanitaris sobre intervenció i prevenció d'aquesta mutilació. A més, treballa directament amb les dones i homes provinents de països on encara es practica la mutilació genital femenina per sensibilitzar-los i dotar-los de les eines per continuar lluitant contra aquesta pràctica.

La mutilació genital femenina està estesa a 28 països de l'Àfrica Subsahariana, Orient Pròxim i Àsia. Es fa per creences culturals i es considera un ritual de pas de la infància a l'edat adulta i una manera de salvaguardar la “puresa” de la dona. L'Organització Mundial de la Salut estima que hi ha més de 200 milions de dones que han estat sotmeses a la mutilació en el món.

Amb motiu de la commemoració, aquest divendres a les 19 hores, Metges pel Món farà una obra de teatre social amateur de dones i homes africans al centre Flassaders de Palma.

stats