Societat 09/03/2022

El metge que va gravar companyes del Mateu Orfila accepta 5 anys de presó

El condemnat ha reconegut un total de 94 delictes

Iván Martín
1 min
Hospital Mateu Orfila de Maó.

MAÓEl metge acusat de gravar gairebé en un centenar d'ocasions diverses persones sense el seu consentiment en banys i vestidors de l'hospital Mateu Orfila de Maó ha acceptat cinc anys de presó, després d'arribar aquest dimecres a un acord entre les parts, que fixa també una indemnització de 270.000 euros per a les víctimes.

En concret, el condemnat ha reconegut un total de 94 delictes. En un principi, la Fiscalia demanava deu anys de presó, però una anomalia psíquica, que patia en el moment dels fets, i el reconeixement de reparació del dany han reduït finalment la condemna a la meitat. Segons l'escrit del fiscal, els fets varen succeir entre els anys 2016 i 2018. Durant aquest temps, i amb la suposada finalitat de descobrir els secrets i vulnerar la intimitat de terceres persones, el metge va col·locar dispositius de gravació i reproducció d'imatge a l'interior dels vestidors i banys femenins de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital.

D'aquesta manera, l'ara condemnat va emprar dos telèfons mòbils de la seva propietat i els va col·locar estratègicament a la part superior de les taquilles o a les papereres dels banys. A més, en alguna ocasió situà el mòbil dins d'una capsa de cartó i embolicat amb un plàstic negre i va arribar a gravar sense consentiment 67 professionals sanitàries, la majoria de vegades en reiterades ocasions. Seguint el mateix modus operandi, el facultatiu va enregistrar fins a nou familiars de pacients ingressats que feien ús de les dependències.

stats