Societat 14/10/2021

Més per Menorca acusa el Govern Balear de "discriminar" Menorca pel Pla d'inversions

Menorca rebrà el 2% del total de la inversió territorialitzable

Iván Martín
2 min
Josep Castells és diputat autonòmic de Més per Menorca.

MAÓLa formació política Més per Menorca ha alçat la veu per denunciar "l'escandalosa discriminació" de Menorca i les Pitiüses al Pla d'inversions estratègiques de les Illes, on s'apunta que Menorca rebrà només el 2% de la inversió territorialitzable, mentre que Mallorca en rebrà el 95%.

Els sobiranistes consideren que la distribució de la inversió en el Pla Estratègic Autonòmic és "vergonyosa", ja que un percentatge elevadíssim (95%) es destina a Mallorca. En canvi, a les Pitiüses n'hi arribaria un 3% i a Menorca, un 2%. La inversió territorialitzable suposa el 61,6% de la inversió prevista, és a dir, 708,5 milions d'euros. La resta, fins a arribar a un total previst de 1.148,3 milions d'euros, va adreçat a projectes que es distribueixen pel conjunt de les Illes, com per exemple les convocatòries de subvencions i, per tant, no corregiran el desequilibri que es dona en les inversions imputables a cada una de les illes.

En aquest sentit, el diputat de Més per Menorca Josep Castells ha titllat de "despropòsit" el percentatge que li toca a Menorca: "Això succeeix per les presses a aprovar un pla estratègic sense temps per preparar-lo i debatre'l com toca amb els consells insulars, i l'obstinació del Govern per no debatre el Pla al Parlament". I ha afegit: "És evident que si aquest Pla s'hagués debatut al Parlament, el resultat no hauria estat tan lamentablement discriminatori per a les illes menors".

Els menorquinistes adverteixen que la relació de projectes és una barreja entre els que ja estan definits i disposaven de finançament i els que no se sap si es podran finançar ni en quina quantitat. Finalment, Més per Menorca denuncia que no s'ha tingut present ni el debat ni el consens, fet que "desacredita" el Pla: "S'ha fet de pressa i corrents, de cara a la galeria, ha prevalgut la propaganda i que sortís. Ha estat una gestió molt millorable en un tema d'una importància tan cabdal per a les nostres illes".

stats